Własnie osoby, które pracują cały czas na dworze moim zdaniem ich skóra jest przyzwaczajona do słońca od wczesnej wiosny, natomiast osoby, które pracują w pomieszczeniach wyjeżdżają na urlop, tam się chca opalić szybko, przez co dochodzi do opażeń. Z kolei uważam, że u mojej mamy znamię, które było od urodzenia podrażniła gumowcami, gdyż znajdowało się na linii zakończenia gumowca, a moja Mama właśnie w 2010r zakupiła sobie takie gumowce i ciągle w nich chodziła na "gołe nogi",nawet jakni epadał deszcz
pewnie jest duzo prawdy w tych przypuszczeniach, ja wlasnie jestem taka osoba. Unikajaca slonca ale niestety o jasnych wlosach i jasnej karnacji, ale raczej nie mam sklonnosci do oparzen slonecznych.
jednym slowem trzeba bedzie uwazac. chociaz w przypadku gdy czerniak powstal w wyniku podraznienia znamienia czy jest taka sama mozliwosc powstania nowych jak w przypadku powstania go w wyniku mutacji lub obciazenia genetycznego????
żadnego słońca, tudzież solarium i innych tego typu urządzeń!!!
Niezależnie od tego, jaka była przyczyna Twojego gada.
Co nie oznacza, że musisz się odziać z nadejściem wiosny w burkę
Należy zachować zdrowy rozsądek -)))
Kraemy z filtrami niewątpliwie będą konieczne (preferencyjnie z filtrami mineralnymi)
Cieszę się bardzo z Twoich dobrych wyników. Jest super.
żadnego słońca, tudzież solarium i innych tego typu urządzeń!!!
Niezależnie od tego, jaka była przyczyna Twojego gada.
Co nie oznacza, że musisz się odziać z nadejściem wiosny w burkę
Należy zachować zdrowy rozsądek -)))
Kraemy z filtrami niewątpliwie będą konieczne (preferencyjnie z filtrami mineralnymi)
Cieszę się bardzo z Twoich dobrych wyników. Jest super.
dziekuje
nie wiem jak to bedzie pierwsza wiosne i lato, mus to mus. trzeba sie zaopatrzyc w krem i uwazac.
dzisiaj mialam wizyte u mojego GP (lekarza rodzinnego) - to tylko taka rutynowa wizyta, dostalam przedluzenie zwolnienia lekarskiego i.... poprosilam o sprawdzenie rany po cieciu, gdyz niedaleko blizny zrobil mi sie maly guzek, i troche zaczal bolec...i jak sie okazalo w srodku zostal kawalek niebieskiej nitki (szwu), pielegniarka przeoczyla przy sciaganiu. dochodze do wniosku ze wlasna obserwacja jest niestety niezbedna.
dzisiaj mialam wizyte u mojego GP (lekarza rodzinnego) - to tylko taka rutynowa wizyta, dostalam przedluzenie zwolnienia lekarskiego i.... poprosilam o sprawdzenie rany po cieciu, gdyz niedaleko blizny zrobil mi sie maly guzek, i troche zaczal bolec...i jak sie okazalo w srodku zostal kawalek niebieskiej nitki (szwu), pielegniarka przeoczyla przy sciaganiu. dochodze do wniosku ze wlasna obserwacja jest niestety niezbedna.
oj masz racje(niestety). Najwazniejsze ze juz wyciagniete.
Pozdrawiam Cie serdecznie
_________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. -Paulo Coelho
W Polsce jest też do nabcia dość fajny sunscream mineralny SVR z filtrem 50, zawierający w składzie zarówno tlenek cynku jak i dwutlenek tytanu, ale dodatkowo barwi lekko skórę. Niemniej, jest super do tłustej cery, bo ma lekką konsystencję i nie zapycha porów.
To produkt francuski, ale na wyspach z niewiadomych przyczyn nie wystęuje w sprzedaży (można sprowadzić z USA).
W Polsce jest też do nabcia dość fajny sunscream mineralny SVR z filtrem 50, zawierający w składzie zarówno tlenek cynku jak i dwutlenek tytanu, ale dodatkowo barwi lekko skórę. Niemniej, jest super do tłustej cery, bo ma lekką konsystencję i nie zapycha porów.
To produkt francuski, ale na wyspach z niewiadomych przyczyn nie wystęuje w sprzedaży (można sprowadzić z USA).
Marjanna
Marjanno a jak nazywa sie ten krem i czy orientujesz sie jaka jest mniej wiecej jego cena? czy mozna go dostac od reki czy na zamowienie, gdyz wybieram sie na kilka dni do Polski i zaopatrzylabym sie od razu w taki krem.
Pozdrawiam i dziekuje za info.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum