Dzwoniłam ale niestety jeszcze nie ma moich wyników.No i znowu się nakręcam bo skoro koleżanki są to może z moimi jest coś nie tak.Czy ktoś wie do której goodziny można odbierać wyniki i zdejmować klamerki.Dodam że chodzi mi o CO w Warszawie.
angela01, nie nakręcaj się niepotrzebnie. Miałam niedawno sytuację odnośnie cytologii. Czekałam na wynik 2 razy dłuzej niż powinnam, czarnych myśli ogrom łącznie z tymi najgorszymi. Jak już odebrałam, to dowiedziałam się, że moje wyniki były podwójnie badane, tzn. że co któryś histpat. jest sprawdzany jeszcze przez jednego lekarza, nie wiem czy w celu kontroli lekarza badającego czy tak po prostu jest. Co do drugiej części postu, to niestety nie wiem, najlepiej zadzwonić w poniedziałek rano i się dowiedzieć. Będzie dobrze
Dziś znowu dzwoniłam i nic wyników nie ma.Te czekanie jest okropnie.Jeszcze do tego nad szfami zrobiła mi się taka mała czerwona krostka albo to jest powiększony węzeł nie wiem .Wiem że powinnam myśleć pozytywnie ale jakoś mi to nie wychodzi
angela01, zdaję sobie sprawę, że czekanie jest okropniejsze niż wynik, ale lada dzień będą. Wrzuć zdjęcie tej krosty, to raczej nie węzeł, tylko może jakiś stan pozapalny, ale najlepiej skonsultuj z lekarzem. Jeśli nie umiesz myśleć pozytywnie, to postaraj się w ogóle wyłączyć z myślenia. Zresztą, nawet przerzut do wartownika o niczym absolutnie nie przesądza:)
Angela dawaj zdjęcie... jeśli masz być spokojniejsza. Zdaje sobie sprawę ile czasu teraz pewnie spędzasz na czytaniu różnych artykułów lub historii ludzi którzy przechodzili lub przechodzą podobna sytuacje jednak każdy organizm jest różny, każdy przypadek inny wiec tak jak napisała arawis wyłącz myślenie.. teraz nic nie zmienisz .. nie masz na to wpływu... Do czwartku niewiele zostało...
Dziewczynki zrobiłam zdjęcie ale nic nie widać.Dziś jest to mniejsze.Najważniejsze jest to że są wyniki mam wizytę w czwartek niestety nie chcieli mi powiedzieć czy są dobre czy zle.Strasznie się boję ale muszę się z tym zmierzyć.
angela01, to pewnie najprawdopodobniej jest chłonka. Niestety na temat wyników nikt Ci telefonicznie nie odpowie..Wiem, że będzie dobrze, to już pojutrze
No i odebralam wyniki i są nieciekawe. Lekarz na tą chwilę musi się zastanowić co robić. Albo to zostawić albo wyciąć. W 1z 4 węzłów chlonnych widoczne są izolowane atypowe komórki melanocytarne w lokalizacji podtorebkowej.Obraz mikroskopowy budzi podejrzenie izolowanych komórek czerniaka(ognisko srednicy do. 0,02 cm)W pozostałych 3 wezlach chlonnych utkania nowotworowego nie stwierdzono. Co mam robić?
A gdzie się leczysz? powinnaś dostać wynik do ręki .
Czy zostały wykonane dodatkowe badanie immunohistochemiczne ?
piszesz bardzo ogólnikowo , a czas jest ważny od usunięcia czerniaka.
Jeśli oczekujesz pomocy, musisz rzeczowo podejść .
Co dalej ? kiedy lekarza " zdecyduje się " ??
[ Dodano: 2016-12-01, 16:35 ]
No chyba nic nie widać
[ Komentarz dodany przez Moderatora: JustynaS1975: 2016-12-01, 19:08 ] 1.Proszę zamieść wyniki jako załącznik, nie jako link hostujący (odnośniki do stron zewnętrznych, bo mogą łatwo się zdezaktualizować/zniknąć).
Jak dodać załączniki do posta: http://www.forum-onkologi...orum/faq.php#35
2. Proszę usuwać dane lekarzy.
(post poprawiony)
Przede wszystkim trzeba przebadać preparaty jeszcze raz jeżeli ich analiz już się zakończyła. Misia1982 nie ma korelacji miedzy okresem jaki mija od wycięcia czerniaka do potencjalnych przerzutów w węzłach.
Dodatnie Melan A i HMB45 stwierdza obecność czerniaka w węźle wartowniczym. Skonsultu z innym lekarzem i jeśli potwierdzi to poddaj się limfadenektomii. Nie ma na co czekać, zwłaszca, ze przerzut przekracza torebkę.
[ Dodano: 2016-12-02, 07:28 ]
skonsultuj, w sensie przebadania preparatów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum