Witam.
Jestem nowy na forum. W ubiegłym roku dowiedziałem się o chłoniaku.
Obecnie czekam na 5-tą chemię.
Od jakiegoś czasu trafiam w necie na informacje o naturalnych terapiach,
które działają bez skutków ubocznych.
Po prostu boję się kolejnej chemii, mam wrażenie, że wyniszczy organizm.
Tracę też wiarę w efektywność.
A jednocześnie, trudno mi podjąć decyzję co do odrzucenia chemii.
Oczywiście zamiast rozpocząłbym terapię olejem RSO albo wit C czy nawet
oczyszczanie organizmu Dr Ashkara. Z pewnością słyszeliście o tych sposobach?
Mam bardzo słaby kontakt z lekarzem, nawet nie wiem czy te 4 kursy coś zmieniły.
Nie było jeszcze prześwietlenia ani tomografii. Nie umiem zinterpretować wyników.
Może ktoś z Forumowiczów był w takiej sytuacji?
Bardzo proszę o porady.
PS
Które wyniki krwi wskazują na skuteczność chemioterapii?
Ani olej RSO ani wit C nie uzdrowią Cię z choroby nowotworowej. Nie mają skutków ubocznych bo nie mają też udokumentowanego działania p/nowotworowego. Nie rezygnuj z chemioterapii. Warto powalczyć o zdrowie i życie mimo trudności i przeciwności. pozdrawiam
Które wyniki krwi wskazują na skuteczność chemioterapii?
Ogólnie nie ma takich wyników.
Chyba, że np. przed rozpoczęciem leczenia poziom LDH był znacznie podwyższony, a teraz obniża się, to może świadczyć o regresji (cofaniu się) choroby.
Czy chemioterapia jest efektywna potwierdza porównywanie wyników badań obrazowych (np.: TK, choć w przypadku chłoniaków najlepiej PET).
pozytron R napisał/a:
Oczywiście zamiast rozpocząłbym terapię olejem RSO albo wit C czy nawet
oczyszczanie organizmu Dr Ashkara. Z pewnością słyszeliście o tych sposobach?
Od jakiegoś czasu trafiam w necie na informacje o naturalnych terapiach,
które działają bez skutków ubocznych.
Po prostu boję się kolejnej chemii, mam wrażenie, że wyniszczy organizm
To zwykłe bajdy, nie ma naturalnych terapii, które wyleczą nowotwór oraz zastąpią chemioterapię.
Chłoniaki z reguły, bardzo dobrze leczy chemioterapia. Rezygnacja z takiego leczenia, byłaby fatalną decyzją.
pozytron R napisał/a:
Mam bardzo słaby kontakt z lekarzem, nawet nie wiem czy te 4 kursy coś zmieniły.
Nie było jeszcze prześwietlenia ani tomografii
Brak dobrego kontaktu z lekarzem oraz brak wymaganych badań, to jest poważny problem. Rozważ zmianę, lekarza prowadzącego.
Po 4 cyklach w chłoniakach agresywnych powinno być badanie PET-CT celem oceny efektywności leczenie i ew. jego zmiany, jeśli nie działa. Chłoniaki są chorobą, którą skutecznie i raz na zawsze można chemioterapią wyleczyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum