bea ta piosenkę która wysłałaś zawsze z mężem puszczamy jak chcemy się pośmiać, i właśnie tak się uśmiałam
pozdrawiam wszystkich w Nowym Roku.
Nieśmiało zapytam, a co Was tak śmieszy w tej piosence? Lubię się pośmiać. Mnie np. śmieszy podobny wygląd do R. Giertycha, najwyższego chłopaka z grupki śpiewających. Muzyka? Muzyka prosta, wpadająca w ucho. Słowa? Proste, zrozumiałe - w przeciwieństwie do naszych komercyjnych gwiazdek.
Zawsze z przyjemnością słucham tej nastrojowej piosenki.
rakar co nas w niej śmieszy? hmm w sumie wszystko.właśnie począwszy od wyglądu tego chłopaka i całej reszty po sposób w jaki się ruszają, sposób realizacji teledysku. my generalnie nie jesteśmy miłośnikami muzyki disco polo ( lub w tym wykonaniu rusco polo )
ale jeżeli się komuś podoba i chce słuchać takiej muzyki to absolutnie daleka jestem od oceniania czy piętnowania żeby ni ebyło mnie ona poprostu trochę śmieszy i nic nie poradzę.tak jak Ty lubisz słuchać taka ja lubię inną
Wszystko ok. Na temat gustów się nie dyskutuje. Oczywiście mam swoje upodobania muzyczne. Jeszcze nie spotkałem kogoś, kto nie tyle słuchając, co oglądając ten filmik, nie uśmiechnąłby się. Np. moja żona nie lubi j. rosyjskiego, a Rosjan lubi. Ot, brak jakiejś spójności. A ja lubię Rosjan- tych zwykłych ludzi. Mam tam rodzinę, wywiezioną przez Sowietów w 1940 i 1945 roku. Ludzie tam są gościnni i życzliwi. Cóż, takie koleje losów. Teraz jest nawrót do nauki j. ros. z powodów bardziej ekonomiczno-gospodarczych. I słusznie.
Powracając do muzyki, to przypomnę tylko, że w ramach discopolo występowały nasze gwiazdy (gdy zabrakło im mamony), np. Krzyś Krawczyk.
I nie jest to dział muzyki, w którym szczególnie gustuję. A ta piosenka doczekała się wielu przeróbek. To o czymś świadczy.
Usmiech na twarzach sluchajacych- taki byl cel zamieszczenia linku, no i chyba zostal osiagniety:-)
Rakar- ja lubie jezyk rosyjski, nie lubie disco-polo, a w tym " teledysku" moj usmiech wywoluje Choreografia";-)))
Ale zeby watek nie schodzil na niewlasciwa droge (co nie bylo moim zamierzeniem) to jeszcze raz wszystkim zycze "Szczescia w Nowym Roku".
ja tam nic do Rosjan nie mam, poprostu mnie ta piosenka śmieszy i jest jeszcze kilka takich, ale żeby nie robic off topa (bo moderatorowi nie wypada ) to kiedyś wkleję linka do działu humor.
bea, zrobiłam włam do Twojego posta z linkiem i umieściłam w nim "okienko" (żeby było łatwiej włączyć tę pieśń , ok?..)
zufed, nie wiem co Cię tak śmieszy (chodzi mi o wygląd artystów ) , bo artysta w tym sweterku..
→ tak zaczyna.. że...
Niestety jestem córką dentystki i czar pryska natychmiast gdy zauważam brak lewej jedynki..
A co do 'zboczeń' na niewłaściwą drogę w wątkach... Wszelkie, które powodują, że szczerze się uśmiechamy są zboczeniami pozytywnymi
bea , mnie w sylwestra znów sponiewierało choróbsko i było mi nie za wesoło, ale jak tu zajrzałam.. ...
Droga DSS! Wszelkie "włamy", które coś porządkują lub ułatwiają są włamami pozytywnymi, a więc ok!
Pozdrawiam serdecznie i cieszę się, że i Ty znalazłaś powód dla którego rozbawiła Cię piosenka. Rakar chyba jest usatysfakcjonowany. Jego nieśmiałe pytanie doczekało się kilku odpowiedzi:-)
"Daj ludziom wiary...
Idź już Nowy Roku -
tak mówi Rok Stary
i znika... z łzą w oku.
Z ostatnią kartką kalendarza
zerwij wszystkie złe nastroje,
zapomnij o wszystkich nieudanych dniach,
przekreśl niewarte w pamięci chwile
i wejdź w Nowy Rok jak w nowej sukni
wchodzi się na najwspanialszy bal świata."
Życzę wszystkim, by Nowy Rok był lepszy od poprzedniego i przyniósł wiele pozytywnych zdarzeń.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum