mnie tez dopadło po zapaleniu płuc wykryto po badaniu tomograficznym w nadnerczu guzek o wymiarach 14X10
Wiec co dalej robić gdzie jeszcze sprawdzić aby być pewny ze to jest.
Mieszkam w Łodzi mam na jutro konsultacje z prof. dr hab. n. med. J. Kozak
więc czekam co on powie załamany
1. Post wydzielony do osobnego wątku, proszę zapoznać się z Regulaminem Forum.
2. Pojedyncza emotikonka jest wystarczająca, nie ma potrzeby wstawiania kilku takich samych.
3. Jest jakieś podejrzenie onkologiczne odnośnie tego guzka?
Mozę troszkę opowiem o sobie.Przeziębienie, okropny kaszek i temperatura- antybiotyk i tak chodziłem praca dom. Az lekarz kazał iść na prześwietlenie RTG i zaczęło się!!
Stwierdzono Guz płuca prawego.i koszmar w moim życiu Wylądowałem w szpitalu oddział |Pomologiczny.Po leczeniu nic nie pomogło operacje zaplanowano w marcu i się operowałem.Rozpoznanie lobectomia sup.dex. lymphadenectomia radicalis 14 .03 br.
bez cech przerzutowych bez Chemioterapii
Co dalej nie wiem ? Czuje się dobrze tylko ten kaszle-i chrypka.
Czy tak może byc ta chrypka i kaszel boje sie czy nie powtórzy sie co było wcześniej!!
Przynajmniej podaj wyniki badań, by ktokolwiek mógłby udzielić Ci odpowiedzi na ogólnikowe pytanie- "co dalej...". Bo tym samym ogólnikiem można odpowiedzieć - będzie dobrze.
Pzdr.
Pytanie charakteryzuje się pytajnikiem na końcu ( "?" ), więc jeśli masz na myśli to zdanie:
lesioand napisał/a:
Co dalej nie wiem ?
to wybacz, ale nie bardzo wiem jak się do niego odnieść.
Pomaganie sobie nawzajem bardzo ułatwia jasny przekaz.
Dodatkowo, kolejny raz prosimy o zapoznanie się z Regulaminem Forum - miałeś już swój wydzielony wątek (obecnie scalony do nowego), więc nie zakładaj kolejnych. Jednolitość historii również ułatwia pomaganie.
Nie wiedząc z jakiego powodu jest kaszel, jaki on jest, czy były wykonane jakieś badania celem sprawdzenia tego, jakie w ogóle było rozpoznanie (to, co opisałeś jako rozpoznanie: " lobectomia sup.dex. lymphadenectomia radicalis" jest opisem zakresu zabiegu operacyjnego), nie możemy odpowiedzieć na to pytanie.
W karcie wpisowej napisano: rozpoznanie guz płuca prawego d.38
Badanie BF bez zmian patologicznych.
W badaniu CT zmiana opisana jako podejrzenie zmiany nowotworowej w płucu prawym.
Zabieg, rozpoznanie jak wyżej
I co, wycięli płat płuca z węzłami i nie ma żadnego histpatu?
Może tak: jeśli oczekujesz od nas pomocy, zadaj konkretne pytania oraz zamieść wszystkie wyniki badań, jakie dotychczas były wykonane. Pełne wyniki. Wypisy, opis zabiegu, histpat. Wówczas będziemy mogli pomóc.
Na pytanie co brać, żeby nie było kaszlu - nogi za pas do lekarza. Nikt nie poleci wachlarza leków OTC nie wiedząc z czego kaszel wynika, jaki jest, czy byłeś u lekarza itp itd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum