Autor |
Wiadomość |
Temat: carcinoma plano epitheliale metastatic cerebelli |
zufed
Odpowiedzi: 234
Wyświetleń: 53674
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-27, 17:24 Temat: carcinoma plano epitheliale metastatic cerebelli |
Przyjmij moje wyrazy współczucia... |
zufed
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-25, 19:43 Temat: carcinoma plano epitheliale metastatic cerebelli |
Lena W. napisał/a: | Przyjechala kolezanka.Byla Pani pielegniarka.Przewinelysmy meza.A on znowu teraz sie zsikal .Ciezki jest okropnie,we dwojke nie da rady Go przewinac,a co dopiero samemu.Niestety jest co raz sztywniejszy Podalam mu leki.Pielegniarka podlaczyla glukoze. Spi... . |
Lena, porozmawiaj z lekarzem z hospicjum na temat założenia Mężowi cewnika do pęcherza moczowego. Jemu nie zaszkodzi a Tobie znacznie może ułatwić pielęgnację.
ściskam Cię mocno
zuza |
zufed
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-21, 22:17 Temat: carcinoma plano epitheliale metastatic cerebelli |
Przytulam Cię mocno.Bądź silna. |
zufed
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-21, 21:46 Temat: carcinoma plano epitheliale metastatic cerebelli |
Tośmy się dogadały |
zufed
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-21, 20:13 Temat: carcinoma plano epitheliale metastatic cerebelli |
absenteeism, Mąż Leny ma przerzuty do móżdżku (pisała w pierwszym poście )
Chciałam zapytać o to samo- czy Zaldiar wystarcza Mężowi?Jeśli nie to koniecznie trzeba go zabezpieczyć przeciwbólowo. Jeżeli lekarz z hospicjum ma być dopiero za 2 tygodnie (co tak późno?) to możecie wezwać lekarza pierwszego kontaktu i poprosić go o coś mocniejszego. Mąż nie może cierpieć, to podstawa.
A to czy będą to 2 tygodnie czy 4 miesiące- tego nie wiemy. Wiem, że zdajesz sobie sprawę z powagi sytuacji, bo nikt nie powie, że jest świetnie.
Cieszcie się każdym dniem.
ściskam
zuza |
zufed
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-20, 21:37 Temat: carcinoma plano epitheliale metastatic cerebelli |
Lena, rozumiem, że nie jest łatwo i łatwo może nie być, zwłaszcza, że piszesz o zmianach w osobowości Męża. Problemy z chodzeniem i równowagą wynikają z zajęcia móżdżku przez chorobę, który jest odpowiedzialny miedzy innymi za równowagę.
Ale dasz radę. A My Ci w tym pomożemy, przynajmniej służąc radą a czasem poprostu dobrym słowem.
Wózek dobra rzecz, będziecie bardziej mobilni a Mąż jak tylko będzie miał siłe, nie będzie skazany na leżenie w łóżku.
Napisz co z lekami przeciwbólowymi.
pozdrawiam
zuza |
zufed
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-20, 19:15 Temat: carcinoma plano epitheliale metastatic cerebelli |
Lena bardzo mi przykro, że i Wam przyszło żyć z ta okropną chorobą.
Zapisz Męża do Hospicjum. Może zabrzmi to jak hasło ze potu reklamowego, ale hospicjum to też życie. Jest wśród Nas kilku forumowiczów, którzy są/ich bliscy pod opieką hospicjum.
/Hospicjum to opieka lekarska i pielęgniarska niemal non stop i w razie potrzeby.
To gwarancja, że Mąż nie będzie cierpiał ( co jest niezwykle istotne), to wsparcie w trudnych chwilach.
To, że będziecie pod opieką hospicjum nie oznacza szybkiej śmierci. Na to pytanie nikt w 100% Wam nie odpowie, kiedy nadejdzie TEN moment.
Będziecie żyć w domu, razem, do końca.
Lena, nie jestem specjalistą w dziedzinie tego typu nowotworów, ale czy próbowaliście konsultować się z innym specjalistą?W jakim stanie jest teraz Mąż?
ściskam
zuza |
|