Autor |
Wiadomość |
Temat: GUZ GŁOWY TRZUSTKI Z PRZERZUTAMI DO WĄTROBY |
violinista
Odpowiedzi: 98
Wyświetleń: 39280
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-05-04, 23:16 Temat: GUZ GŁOWY TRZUSTKI Z PRZERZUTAMI DO WĄTROBY |
Nie wiem co powiedzieć... Rozumiem i jestem z Tobą:* |
violinista
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-05-04, 18:16 Temat: GUZ GŁOWY TRZUSTKI Z PRZERZUTAMI DO WĄTROBY |
Kasiu Kochana, nie wiem czemu los CIę tak doświadcza, ale wierzę, że musi być w tym głębszy sens...
Straszne to wszystko, ale znam Cię na tyle, żeby wiedzieć, że dasz sobie radę.
Chciałabym, żeby Twój Tata zdążył zrozumieć...
Jestem przy Tobie cały czas myślami:*
[ Dodano: 2012-05-04, 19:18 ]
PS Może spróbuj podać Tacie picie w butelce ze smoczkiem, takim jak dla dziecka. U nas to był pod koniec jedyny sposób, żeby choc zwilżyć usta. |
violinista
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-04-27, 09:20 Temat: GUZ GŁOWY TRZUSTKI Z PRZERZUTAMI DO WĄTROBY |
Kasiu, złóż skargi gdzie się da, przecież te 10 dni w takim stadium może znacząco wpłynąć na stan pacjenta!!! to jest absolutny skandal... |
violinista
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-04-24, 12:51 Temat: GUZ GŁOWY TRZUSTKI Z PRZERZUTAMI DO WĄTROBY |
spike40, dostaliście coś na grzybicę? Mojemu Tacie pomagał Aftin, później Nystatyna. Większość leków ma swoje odpowiedniki w zastrzykach, na pewnym etapie to jedyne wyjście - można poprosić o założenie Tacie wenflonu (musiałaby to zrobić pielęgniarka) i podawać te zastrzyki samodzielnie.
Wydaje mi się, że są pewne tematy, które powinien z pacjentem poruszyć lekarz. Tak, wiem, że ciężko trafić na osoby, które umiałyby w ten sposób podejść do chorego, ale może warto to zasugerować onkologowi prowadzącemu? Myślę, że osobie z zewnątrz łatwiej będzie zacząć. Może wtedy Tata zdobędzie się na jakąkolwiek refleksję i będziecie mogli kontynuować temat...
Ściskam Cię z całych sił:* |
violinista
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-04-23, 08:49 Temat: GUZ GŁOWY TRZUSTKI Z PRZERZUTAMI DO WĄTROBY |
Kochana,
jak sytuacja u Was? Jak Tata? Dbasz o siebie?
Ściskam:* |
violinista
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-04-12, 13:18 Temat: GUZ GŁOWY TRZUSTKI Z PRZERZUTAMI DO WĄTROBY |
Patrząc na wyniki badań i klasyfikację jest to IV stadium, nie chce być inaczej, pewnie zastosowana będzie chemia paliatywna. Z tego co wiem przerzuty dyskwalifikują ingerencję chirurgiczną, która mogłaby tylko sprawę pogorszyć (bo komórki rakowe już hulają po organizmie) Jeśli dobrze zrozumiałam chemia dopiero za 2 tyg.? Szkoda, że tak późno...
Mam nadzieję, że uda CI się zmotywować Tatę do walki, chociażby po to, żebyście mieli szanse porozmawiać i wyjaśnić pewne sprawy, żebyście mogli nadać temu sens.
Bardzo się cieszę że z Twoim zdrowiem ok i że się nie poddajesz.
Ściskam z całych sił:* |
violinista
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-04-12, 11:47 Temat: GUZ GŁOWY TRZUSTKI Z PRZERZUTAMI DO WĄTROBY |
Klasyfikacja w przypadku raka trzustki:
http://www.echirurgia.pl/...ka_trzustki.htm
[ Dodano: 2012-04-12, 12:48 ]
spike40, a jak Ty się czujesz? |
violinista
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-04-02, 12:41 Temat: GUZ GŁOWY TRZUSTKI Z PRZERZUTAMI DO WĄTROBY |
spike40, na suchość w jamie ustnej mój Tata miał przepisywany Aftin albo Nystatin, trochę pomagało... Nie pamiętam czy recepta jest potrzebna.
Podobno w przyrodzie panuje równowaga... kiedyś cała Twoja dobroć do Ciebie wróci. Musi.
Pozdrawiam |
violinista
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-03-14, 16:27 Temat: GUZ GŁOWY TRZUSTKI Z PRZERZUTAMI DO WĄTROBY |
Antygen CA 19-9: norma w zależności od laboratorium analitycznego to 0-37 U/ml
Dla porówniania u mojego Tatusia było 50000 IU/ml...
Trzymaj się i pisz jeśli można Ci jakoś pomóc. |
violinista
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-03-06, 20:41 Temat: GUZ GŁOWY TRZUSTKI Z PRZERZUTAMI DO WĄTROBY |
spike40, jesteś niesamowita... Trzymam za Ciebie kciuki rękami i nogami i życzę sobie chociaz ułamka takiej siły jaką masz Ty. |
|