1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Kuna13 - komentarze (vf7) |
urania
Odpowiedzi: 164
Wyświetleń: 57781
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2012-10-29, 18:31 Temat: Kuna13 - komentarze (vf7) |
Richelieu napisał/a: |
No i teraz wreszcie się wydało, skąd się wzięła ta cała moja wiedza.
Tak, przyznaję się bez bicia, wszystko ściągałem. Zawsze. Czasem nawet wstawiałem linki, wskazując skąd.
|
Dla mnie nieważne jak zdobyta , ważne że wykorzystana w zacnym celu.
Bardzo doceniam to co robisz i jak to robisz . I vice versa ! / R.
Richelieu napisał/a: |
jestem na tym forum już prawie cztery lata, wystarczająco długo, by czegoś się nauczyć
|
I nie można się zatrzymać, bo onkologia to nauka w której zmiany następują bardzo szybko. Cztery lata w onkologii to szmat czasu, to nowe leki, nowe technologie, nowe myślenie, inne leczenie. |
Temat: Kuna13 - komentarze (vf7) |
urania
Odpowiedzi: 164
Wyświetleń: 57781
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2012-10-28, 20:12 Temat: Kuna13 - komentarze (vf7) |
Richelieu napisał/a: | kuna13 napisał/a: | w granicy bocznej obecne są ogniskowo przewody o obrazie CDIS dlaczego tu nie są podane te mm? |
Wg mnie zapis "w granicy bocznej obecne są ogniskowo przewody o obrazie CDIS"
jest jednoznaczny z tym, że przewody z ogniskami CDIS dochodzą do granicy cięcia,
zatem margines jest tzw. dodatni, co oznacza pozostawienie komórek nowotworowych w organizmie.
Nie ma zatem (większej od zera) odległości od usuniętych tkanek nowotworowych do granicy cięcia.
kuna13 napisał/a: | ile musi mieć minimalna najmniejsza szerokość? |
Za bezpieczny uznaje się margines nie mniejszy niż 10 mm.
|
Richelieu,
Te pytania chyba przypadkowo zostały tutaj skopiowane przez Kunę, zadała je kilka postów wcześniej i udzieliłam na nie odpowiedzi (nie mogę skopiować linka do mego postu)
Nasze odpowiedzi są tak bardzo zgodne, że chyba musiałeś ode mnie ściągać
Pozdrawiam serdecznie i proszę o skasowanie niniejszego postu. |
|
|