1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Pod przymusem do hospicjum? |
romka
Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 16777
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2014-05-10, 13:31 Temat: Pod przymusem do hospicjum? |
DorotaP napisał/a: | romka, wiesz jak funkcjonuje hospicjum? po co jest i czy ludziom pomaga? |
Tak Dorotko,wiem doskonale,dwa miesiące przed smiercią mojego męza własnie w hospicjum umierał mój tesc.
Dorotko a czy ty wiesz co znaczy dla chorego i jego rodziny odchodzenie na drugą stronę we Własnym DOMU,pokoju i w śród bliskich?
Mój mąż mimo bardzo dużych problemów neurologicznych wiem że wiedział do samego konca gdzie jest i ze My jestesmy obok.
Ale to trzeba przeżyć,zeby wiedziec. |
Temat: Pod przymusem do hospicjum? |
romka
Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 16777
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2014-05-09, 16:57 Temat: Pod przymusem do hospicjum? |
Jeszcze jedno, skoro:
jo_a napisał/a: | Cytat: | Jest fizyczną niepożliwością. aby w hospicjium ktoś z rodziny był przez 24h/dobę. |
To jak zamierzacie zapewnić taką opiekę w domu? Tata z całą pewnością takiej opieki (wcześniej czy później) będzie wymagał. |
jo-a
W domu nawet jedna osoba jest w stanie być przy chorym 24h w takim przypadku wystarczy godzinka drzemki a w hospicjum jest to po prostu nie możliwe z róznych powodów.
Nie koniecznie wczesniej czy pózniej pomoc z hospicjum jest potrzebna.
Skoro tata chce byc w domku przy Was,to spełnijcie jego wole bo naprawdę warto |
|
|