Autor |
Wiadomość |
Temat: Nowotwór drobnokomórkowy płuc z przerzutem do mózgu |
quchasia
Odpowiedzi: 97
Wyświetleń: 33610
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-02-11, 18:20 Temat: Nowotwór drobnokomórkowy płuc z przerzutem do mózgu |
walczyliśmy, ale się nie udało...
tato odszedł w piątek o 11:10... nadal to do mnie nie dociera... |
quchasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-02-09, 12:23 Temat: Nowotwór drobnokomórkowy płuc z przerzutem do mózgu |
Terlewa, w takim stadium choroby trzeba być przygotowanym na wszystko...
zobaczymy... |
quchasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-02-09, 11:41 Temat: Nowotwór drobnokomórkowy płuc z przerzutem do mózgu |
jusia, widzisz... my wyznajemy zasadę, że jak już nic nie moze pomóc, to warto złapać się wszystkiego... i nikt z nas nie wierzy ślepo w takie rzeczy. Ale wg mnie spróbować warto:) nie chcemy się poddać i powiedzieć- umieraj, jesli medycyna konwencjonalna nic już nie poradzi...
poza tym osobiście wierzę w siły nadprzyrodzone;) a skoro ktoś nie zarabia przez taką praktykę, to być może coś w tym jest!
[ Dodano: 2012-02-09, 11:42 ]
a "wyleczył" z nowotworu ponoć
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2012-02-09, 12:32 ]
To "ponoć" zdaje się tu być słowem kluczowym.
|
quchasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-02-08, 11:21 Temat: Nowotwór drobnokomórkowy płuc z przerzutem do mózgu |
Nadziei mamy coraz mniej... znaleźliśmy jakiegoś znachora w kieleckim, który "wyleczył" kilku ludzi, nie bierze kasy za wizytę... taty niestety nie weźmiemy bo dla niego byłaby to katorga, już w zasadzie całkowicie opadł z sił:( brat zabiera wyniki wszytskie i jedzie dzis sam...
zobaczymy... tonący brzytwy się chwyta.. |
quchasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-02-04, 17:14 Temat: Nowotwór drobnokomórkowy płuc z przerzutem do mózgu |
Dzięki za słowa wsparcia!
Tato na szczęście nie ma takich chwil, że mówi ze chce go ktoś zabić... Teraz tylko cały czas wydaje mu się, ze jest gdzieś indziej, z kimś innym... I często o jajkach mówi;] zupełnie nie wiem skąd takie majaki... no ale to taka choroba... :( |
quchasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-01-31, 15:55 Temat: Nowotwór drobnokomórkowy płuc z przerzutem do mózgu |
mam pytanie, jak można traktować takie wahania formy u taty- kilka dni nie chce wstawać z łóżka, nic nie mówi, a potem kilka dni ma więcej sił i bardziej kojarzy. Czy to jest jakiś kolejny etap choroby? |
quchasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-01-22, 20:03 Temat: Nowotwór drobnokomórkowy płuc z przerzutem do mózgu |
schizofrenik, teraz jest już spokój, bo tato generalnie osłabł, sam już raczej nie wstaje z łóżka... ale język ma nadal cięty:/
Dziękuję! |
quchasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-01-02, 22:48 Temat: Nowotwór drobnokomórkowy płuc z przerzutem do mózgu |
ela1, niby onkolog prowadząca powiedziała, że jak będziemy chcieli to go weźmie na oddział.. a my chyba jednak jesteśmy bardziej na nie... sama nie wiem. |
quchasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-01-02, 19:40 Temat: Nowotwór drobnokomórkowy płuc z przerzutem do mózgu |
Mam pytanie. Zastanawiamy się cały czas nad II rzutem chemii.. nasze obawy to czy da tata radę (w sumie mama przy nim też). Tato jest baaaardzo słaby, więc podróż i cała hospitalizacja to męczarnia. Z drugiej strony- to zawsze może przedłużyć życie... Jesli zdecydowalibyśmy się na chemię, mama miałaby byc z Tatą czas czas- ojciec wyrywa wenflon:/
Jesteśmy w takim punkcie, że wiemy że zbliża się nieuniknione, ale jest możliwość podania chemii, która wydłuży czas taty z nami. Z tym, że tak się zastanawiam, chemia w takim przypadku jak taty nie byłaby chemią paliatywną? czy istnieje coś takiego jak chemia paliatywna?
Po prostu zastanawiamy się czy warto... Wiem, ze nikt z forum nie powie mi czy warto czy nie, ale może coś wyjaśni, przybliży.
Z góry dziękuję. |
quchasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-12-24, 15:15 Temat: Nowotwór drobnokomórkowy płuc z przerzutem do mózgu |
ela1, dziękuję:) po kolacji Wigilijnej siądę do lektury. |
quchasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-12-24, 09:55 Temat: Nowotwór drobnokomórkowy płuc z przerzutem do mózgu |
halo halo?
Nikt mi nie odpowiedział na poprzedniego posta, ale może tym razem się uda;)
Powiedzcie mi, czy Wasi chorzy też sie bardzo pocili?? Tatę czasami musimy przebierać co 2 godziny i dosłownie można wyciskać koszulkę..
A tak btw- nie tyle Wesołych, ale Spokojnych Świąt! |
quchasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-12-17, 19:56 Temat: Nowotwór drobnokomórkowy płuc z przerzutem do mózgu |
wiarę zawsze trzeba mieć! wiarę i siłę...
[ Dodano: 2011-12-17, 22:57 ]
ostatnio zauważyłam u taty takie dziwne zatrzymania pozy, nawet nie wiem jak to nazwać... np, chce wstać, unosi głowę i tak zastyga albo podnosi ręce i je tak trzyma podniesione i śpi.
Z czego coś takiego wynika? |
quchasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-12-16, 23:03 Temat: Nowotwór drobnokomórkowy płuc z przerzutem do mózgu |
nic się nie dzieje:) |
quchasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-12-16, 22:15 Temat: Nowotwór drobnokomórkowy płuc z przerzutem do mózgu |
tata słabnie z sił, ale generalnie jestem zaskoczona, że bez problemu mnie poznał i pytał nawet o której mam zajęcia na weekendowym zjeździe na studiach!
kurcze, widzę jak jest słaby i jak choróbsko postępuje.... :( |
quchasia
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-12-16, 13:27 Temat: Nowotwór drobnokomórkowy płuc z przerzutem do mózgu |
powiedzcie mi, dlaczego tatę tak boli cale ciało. Nie może przewrócić się z boku na bok, podnieść... ma przerzuty go mózgu, ale głowa go nie boli tylko ciało... |
|