1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak sromu |
pit76
Odpowiedzi: 191
Wyświetleń: 140431
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-12-11, 17:28 Temat: Czerniak sromu |
wracam na to forum i odwiedzam z nadzieja ze komus sie uda, przykro jest czytac... sledziłem Wasze watki jak moja mama chorowała
Twój i Moniki
niestety czerniak wygrał i zabrał nam w tym roku najblizszych
nie napisze ze czas leczy rany
mineło ponad pół roku a ja nadal płacze nad grobem matki
Nie mówcie tym, którzy stracili ukochanych, że „Czas zagoi rany”.
Nie mówcie, że „Oni już nie cierpią”.
Najlepiej nie mówcie nic. Czas tych ran nie leczy.
Pozostają, bo śmierć ukochanych jest też trochę śmiercią nas samych: coś w nas umiera.
Żyjemy, ale nie jest tak, jak było przedtem, już nie jesteśmy tacy sami (ks. Adam Boniecki). |
Temat: Czerniak sromu |
pit76
Odpowiedzi: 191
Wyświetleń: 140431
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-04-22, 08:32 Temat: Czerniak sromu |
OBERTAS mnie tez niepokoiły te wszystkie obostrzenia do zastosowania ipilimumabu wytyczone przez nfz ale, pytałem o to lekarza chemioterapeute i usłyszałem ze w praktyce jesli nie ma objawow nie ma potrzeby robienia badan obrazowych (TK głowy). Musiałoby to wygladac tak ze, kazdy przed podaniem ipi musiałby byc przebadany a, to czas i kolejne pieniadze. Nie wiem czy to indywidualne podejscie lekarza, musisz tez popytac. Wystartujcie z chemia jak najszybciej, zawsze spowolni choróbsko i umozliwi zastosowanie nastepnej linii leczenia. Leczycie sie w Warszawie, ciekaw jestem co prof.Rutkowski powiedział na temat kiedy pojawi sie ipilimumab. Bo mi juz puchnie głowa od wersji i teorii na ten temat. Wczesniej usłyszałem ze w połowie maja na pewno, a ostatnio- ze na pewno w tym roku! zartuja sobie z nas. Pozdrawiam. |
|
|