1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Prośba o interpretację wyniku badań PET-CT i TK |
marzena66
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 6760
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2018-09-15, 00:43 Temat: Prośba o interpretację wyniku badań PET-CT i TK |
wojciechu napisał/a: | Nie jestem pewien czy ten post powinien się znalezć w tym temacie, |
Uważam, że nie i przeniosłam do właściwego działu, gdzie zajmie się Tobą nasz wspaniały kolega Misiek i wszystko Ci wytłumaczy dokładnie, ja to tylko zrobię ogólnie.
wojciechu napisał/a: | Rozumiem , ze wysokie prawdopodobieństwo procesu limfoproliferacyjnego wskazuje na chłoniaka? |
Może być podejrzenie białaczki/ chłoniaka.
wojciechu napisał/a: | Martwią mnie te rozlane patologiczne nacieki na watrobie? Co one oznaczaja? w TK ze stycznia obraz watroby był prawidłowy. |
Może sugerować, że wcześniej jeszcze były niewidoczne ale już miałeś powiększone w jamie brzusznej węzły chłonne wcześniej a teraz choroba postępuje i "rozeszła", rozlała się na wątrobę i powiększyły się więcej węzły.
Duży metabolizm/SUV rzeczywiście jest mocno niepokojący.
wojciechu napisał/a: | Co dalej robić? Wizytę u hematologa mam dopiero w pazdzierniku. |
Jak najbardiej hematolog. wojciechu napisał/a: | Czekać czy biegać po szpitalach? |
Jak jesteś w stanie coś przyśpieszyć to wiadomo, że lepiej dla Ciebie, z korzyścią dla Twojego zdrowia.
wojciechu napisał/a: | Rozumiem, ze tak czy siak bedzie mnie czekać pobranie węzła do badnia? |
Na pewno tak ale więcej w tym temacie odpowie Ci Misiek, On jest naszym specjalistą w tym temacie a ja nie chcę Cie wprowadzić w jakiś błąd.
wojciechu napisał/a: | I przepraszam za duze zdjęcia. Nie wiem jak je zmniejszyć. |
Zmniejszać nie będziemy bo będą nieczytelne ale na drugi raz prosżę wtawiać wyniki badań zgodnie z Regulaminem forum, czyli jako załączniki do posta http://www.forum-onkologi...rum/faq.php#35.
Trzymamy za Ciebie kciuki i czekamy na dalsze informacje jeżeli będziesz chciał je nam przekazać.
Pozdrawiam i witam na forum. |
|
|