Autor |
Wiadomość |
Temat: NSCL mojej mamy - nie ogarniam |
majkelek
Odpowiedzi: 138
Wyświetleń: 49897
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2015-10-17, 14:57 Temat: NSCL mojej mamy - nie ogarniam |
jussti, ten sok buraczany jest zdrowy, ale żadnych istotnych właściwości nie ma. Niech mama je to, na co ma ochotę - jeśli to buraki, to niech Jej smakują
Trzymaj się!
P.S. A co do chemii, to przekonamy się dopiero jak będzie robiona morfologia przed 'chemią'. |
majkelek
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2015-10-06, 07:28 Temat: NSCL mojej mamy - nie ogarniam |
jussti, czy stan Twojej mamy pogorszył się nagle? Czy Twoja mama dostała już kolejną dawkę chemioterapii? |
majkelek
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2015-10-02, 08:32 Temat: NSCL mojej mamy - nie ogarniam |
jussti, powinniście się zgłosić do lekarza. Przez internet nie wymyślimy niczego sensownego, przepraszam. |
majkelek
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2015-09-30, 11:46 Temat: NSCL mojej mamy - nie ogarniam |
jussti, wszystko się zgadza - teraz było podane "N" z tego schematu. Na nudności macie Atossa. Staraj się aby posiłki były względnie niewielkie, kaloryczne i często. Uważaj na infekcje w okresie jesiennym!
Czekamy na rediagnostykę.
Pozdrawiam serdecznie. |
majkelek
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2015-09-25, 10:07 Temat: NSCL mojej mamy - nie ogarniam |
jussti, istotne zmiany o charakterze nowotworowym to zmiany opisane w CT jako guz, zmiany meta oraz zmiany węzłowe.
Co do jedzenia: dużo przekąsek - kalorycznych; cokolwiek na co ma się ochotę: czekolada, owoce, warzywa, owoce morza, rośliny strączkowe, czerwone mięso. Przede wszystkim - dużo pić wody.
Nie wmuszaj w mamę nutridrinków jak Jej nie smakują. W razie potrzeby możesz poszukać odżywki białkowo-węglowodanowej dla sportowców. Może będzie Twojej mamie lepiej smakować. |
majkelek
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2015-09-23, 12:34 Temat: NSCL mojej mamy - nie ogarniam |
jussti napisał/a: | Co jeśli plasterki z tą max dawką p.bólową przestaną działać? Zapomniałam zapytać doktorowej. | Po to właśnie potrzebny jest Wam kontakt do lekarzy z hospicjum domowego.
jussti napisał/a: | Macie jakieś doświadczenie z wit B17? | Mamy, same złe http://www.forum-onkologi...3cd4b0cb#254972 |
majkelek
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2015-09-23, 12:01 Temat: NSCL mojej mamy - nie ogarniam |
jussti, pytałem o karboplatynę, ale w sumie to nie jest tak bardzo ważne. Chodzi o to, żeby wiedzieć i dobrze monitorować efekty uboczne. Karboplatyna powoduje mniejsze uszkodzenie nerek i nerwów, ale częściej małopłytkowość w stosunku do cisplatyny. Warto o tym pamiętać jeśli Twoja mama przyjmuje jakieś leki przeciwzakrzepowe. W bezpośrednich analizach karboplatyna ma nieco niższy procent odpowiedzi na leczenie, ale jest to wynik na granicy błędu statystycznego ( http://jnci.oxfordjournal.../99/11/828.full ).
Czekamy na rediagnostykę po dwóch cyklach. |
majkelek
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2015-09-18, 20:08 Temat: NSCL mojej mamy - nie ogarniam |
jussti, proszę zamieść wyniki Twojej mamy. Potrzebne nam informacje o rozległości zmian w płucach i naciekaniu węzłów. Czy wiesz z jakiego powodu zastosowano karboplatynę? Czy macie skierowanie do hospicjum domowego?
Pozdrawiam serdecznie. |
|