1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 14
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: POGADUCHA
krysiekn

Odpowiedzi: 1477
Wyświetleń: 248596

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2010-03-26, 22:30   Temat: POGADUCHA
Nadzieja gratulacje :flower: :flower: :flower:
krysiekn

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2010-02-01, 19:19   Temat: POGADUCHA
:flow: Ana 100 lat!!!
krysiekn

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2009-12-31, 19:21   Temat: POGADUCHA
Nadzieja, na zdjęciach też wygląda super. PRZEPIĘKNE :-D

Pozdrawiam
krysiekn

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2009-12-23, 21:47   Temat: POGADUCHA
EDI, błoto to na skórę działa korzystnie, a Ty poproś męża o ciepłe okłady ;)
Kuruj się dziewczyno. Zdrówka Ci życzę.
krysiekn

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2009-12-14, 15:20   Temat: POGADUCHA
Richelieu, dziękuję za odpowiedź.
Pewnie zostanę już przy tym internecie UPC tyle, że syn koniecznie chce przepustowość 8 mega, zastanawiam sie czy to jest sens (max 2 komputery)?
krysiekn

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2009-12-14, 12:05   Temat: POGADUCHA
Czy ktoś z Was ma internet z UPC? Czy jesteście zadowoleni?
Jestem na etapie zmiany operatora
krysiekn

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2009-11-23, 14:09   Temat: POGADUCHA
edi napisał/a:

Według mnie jedno z drugim nie powinno i jak widać nie miało nic wspólnego. Byłam oceniana jak kazdy chory. I jak widać zostałam tak jak większość osób potraktowana nie jak osoba chora,która naprawdę wiele przeszła i walczy z chorobą ale jak jakiś naciągacz któremu nie chce się pracować tylko woli siedzieć w domu i żyć na konto państwa i innych podatników.
To jest bardzo przykre. Ciekawe jakby się ta pinda czuła na moim miejscu. Gdyby nagle jej świat choroba wywróciła do góry nogami i potem starała się o rentę i trafiła na taką kurew jak ona.Ciekawa jestem czy też miałaby taki ironiczny usmiech na twarzy...

Edi, może źle się wyraziłam, nie chodzi mi o to, żeby ZUS inaczej traktował "swoich", ale tak nierzetelnie potraktować kogoś (masz udokumentowane tyle problemów), coś takiego zawsze wkurza.
Niestety, to mogą być konsekwencje tego, że ZUS kiedyś dawał renty z byle powodu (spotkałam pana który miał rentę "...dlatego, że zakład pracy go zwolnił...") super powód, nie uważacie. Albo też ktoś ma znajomego lekarza i z powodu drobiazgu ma rentę, a jak udaje się mu tę rentę przedłużać; wolę nie pisać, bo na samą myśl cholera mnie bierze, nie tylko renta, ale i zabiegi by ją utrzymać za nasze pieniądze i dodatkowo pracuje na konto partnera.
Takich naciągaczy rencistów i lekarzy kiedyś trochę było.
Edi, pewnie dlatego teraz Ty i wielu innych natrafia na takie problemy w ZUSie, dlatego też te "cudowne ozdrowienia", traktowanie chorych jak naciągaczy. Smutne...ale prawdziwe.
Życzę Wam mniej schodów i problemów z ZUSem. Mnie może już dadzą spokój.
krysiekn

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2009-11-23, 11:05   Temat: POGADUCHA
edi napisał/a:
Myslę, że najwiecej zalezy tutaj od tego do jakiego lekarza orzecznika trafi się na badania. Bo są ludzie i ludziska...

Trafiłam na bardzo "sympatyczną " panią doktor,która potraktowała mnie jak śmierdzące gó... i o wszem przyznała rentę ale częściową niezdolność na 11 m-cy. Byłam w szoku.

Edi, z tym też na 100% się zgadzam. Ale pracownik ZUS i taki pech. :-(

Jeśli są problemy z ZUSem, a ma ktoś siłę by walczyć dalej, to zamiast darować trzeba iść do sądu, tam wyrok oparty jest na opinii biegłych sądowych lekarzy (niezależnych od ZUSu). Na pierwszej rozprawie byłam nieobecna, bo nie dotarło do mnie zawiadomienie i dostałam 5 lat całkowitej. Natomiast ostatnio; ok. 2 lata temu byłam, zapyano mnie tylko, czy zgadzam sie z opinią biegłych i ponadto nie dopuszczono mnie właściwie do głosu. Obecna Pani z ZUSu zaprotestowała na wyrok: całkowita na stałe (ponieważ jestem za młoda na stałą rentę, dodatkowo za dobrze wyglądałam, znaczy nie byłam wycieńczona). ZUS poprosił o uzasadnienie, ale nie było apelacji. Sama byłam w szoku, że obecnie dali na stałe, właściwie myślałam, że nie ma takiej możliwości. Czy mogła na to wpłynąć niezbyt przyjemna wymiana korespondencji między przewodniczącym komisji lekarzkiej ZUS, a jednym z biegłych?? - może

Zuza, z tego co zdążyłam zauważyć będąc na kilku "wizytach" w ZUSie to biorą pod uwagę 5 lat przy schorzeniach nowotworowych i to się chyba nie zmieniło, a po tych latach zostają konsekwencje dla organizmu z powodu braku narządu np. Więc jak pisze Edi składaj wniosek i myślę, że nie powinnaś mieć problemów. :)

Ostatecznie zostaje jeszcze sąd.
Pozdrawiam
krysiekn

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2009-11-22, 16:26   Temat: POGADUCHA
Ja zgodę na wykonywanie pracy w biurze (właściwie jak wcześniej) musiałam mieć z onkologii, wtedy lekarz zakładowy nie miał już żadnego ale.
Przy całkowitej niezdolności do pracy pełen etat to 7 godzin. Tyle że cały etat (jeśli renta nie jest na stałe) trochę w ZUSie bruździ. Mniejszy problem jest dla osób z częściową niezdolnością do pracy.
Rentę mam od 1995 r, pracuję od 1997 r, sprawiało to na tyle problem w ZUSie, że gdy miałam czasową, to trzy razy miałam zmniejszenie grupy. Dwa razy odwoływałam się do sądu i obydwa razy wychodziłam ze znaczne lepszym wyrokiem, niż decyzja ZUS. Pierwszy raz z 2-ch lat częściowej niezdolności dostałam 5 całkowitej, drugi raz też z 2-ch lat częściowej; stałą całkowitą (ciągle pracując). Znam wiele osób z rentą okresową, które jednak pracują i przeważnie nie mają problemu z utrzymaniem renty. Myślę, że w ma tu znaczenie jaki uszczerbek na zdrowiu pozostaje po operacji itp.
Edi, w ZPCherom zdarza się zatrudniać osoby z całkowitą niezdolnością do pracy i samodzielnej egzystencji, tyle że zakład musi zapewnić transport do i z pracy, odpowiednie stanowisko pracy, windę jeśli są pietra, WC dla niepełnoprawnych itp. Największe dofinansowania są właśnie do takich osób.
Jak pisała Edi : Nasza szara, polska rzeczywistość...cóż poradzić
Pozdrawiam :)
krysiekn

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2009-11-22, 12:16   Temat: POGADUCHA
Ja gdy w 1995 przyznawali mi rentę miałam tylko 4,5 roku składkowego, ale wtedy trzeba było mieć przepracowane 5 lat żeby dostać rentę, a z nieskładkowymi miałam 7. Właśnie jestem w tej dziwnej sytuacji, orzeczenie o całkowitej niezdolności do pracy, no i praca w ZPCherze (dla mnie dobrze że można pracować, bo te 600zł. co to jest).
Z mojej skromnej wiedzy, jest tak jak pisze Mral. Nie wiem, czy ta budowa by przeszła.

Pozdrawiam :)
krysiekn

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2009-11-09, 19:14   Temat: POGADUCHA
Ana odpisuję tu gdzie zaczęłaś, czy Twój facet nie miał pobieranych wycinków z polipów (mnie to robili z największych) do badania hispat? Też jestem zwolenniczką usuwania takich rzeczy jak najszybciej, jeśli jesteście w stanie to zrobić prywatnie, zróbcie i będziecie mieć z głowy. Ja miałam polipowatość mnogą jelita grubego FAP (prawie całe jelito było w polipach, przynajmniej kilkaset). Skłonność do zezłośliwienia wzrasta ze wzrostem polipów, ale zależy też jaki to polip (gruczolak) cewkowe, kosmkowe i mieszane).
Życzę powodzenia, trzymam kciuki.
Ana, przy tak niskiej gorączce u Twojego syna, faktycznie bardzo dziwne objawy. Mój syn raz mial drgawki ale przy 38,2°C, a z powodu wcześniejszych neurologicznych problemów, zaczynał szczepienia po 2 roku życia.

Pozdrawiam Krystyna :)
krysiekn

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2009-11-07, 21:46   Temat: POGADUCHA
Ana, dlczego Twojemu facetowi badano jelito, jakie były objawy??
krysiekn

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2009-11-07, 00:27   Temat: POGADUCHA
Och Edi, tak mi przykro :cry:
krysiekn

PostDział: Hyde Park   Wysłany: 2009-10-31, 01:04   Temat: POGADUCHA
Nadzieja niesamowite rzeczy robisz, dziewczyno po prostu MASZ TALENT :brav: .

Jusia, może by tak namówic Nadzieję na wykonanie np. broszek DSS, a wtedy nie byłoby wątpliwości kto z forum :)

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron