1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak guzkowy, Clark III, Breslow 0,9 mm. |
icia
Odpowiedzi: 50
Wyświetleń: 25153
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-07-01, 20:14 Temat: Czerniak guzkowy, Clark III, Breslow 0,9 mm. |
Unikaj słońca bo w upalne dni obrzęk limfatyczny się pogłębia i najlepszym rozwiązaniem jest pończocha uciskowa taka specjalistyczna dobrana według rozmiaru
Niektórzy kupują przez internet tylko trzeba podać dobre wymiary ,
Na noc układaj nogę trochę wyżej ( jakaś poduszka?) i w ciągu dnia też jeśli tylko masz taką możliwość kładź ją na podwyższeniu gdy siedzisz
Mnie ręka puchła kilka miesięcy teraz po roku od operacji nic się już nie dzieje |
icia
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-06-25, 14:24 Temat: Czerniak guzkowy, Clark III, Breslow 0,9 mm. |
Gratuluję ! |
icia
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-05-03, 15:47 Temat: Czerniak guzkowy, Clark III, Breslow 0,9 mm. |
Witaj Seba
ja miałam czerniaka powierzchownie szerzącego się ClarkIV Breslow 3mm , z tego co do rokowań mówił profesor to znaczenie bardziej miało brak owrzodzenia , niski podział mitotyczny i jak to powiedział czy wartownik będzie czysty nic mi nie mówił że jak SSM to lepiej
Życzę pomyślnego wyniku z docinki i czystego wartownika
I pamiętaj myśl pozytywnie nie dopuszczaj do siebie złych myśli |
|
|