1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 6
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum
gaba

Odpowiedzi: 63
Wyświetleń: 27814

PostDział: Życie Forum   Wysłany: 2010-09-03, 17:39   Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum
To co my (prości forumowicze) mamy do zaoferowania to nasze doświadczenie, wymienialiśmy się nim, rak dla nas to problem nie tylko medyczny, czasami logistyczny, bytowy, społeczny i towarzyski. W tych wyczyszczonych wątkach niewielu z nas będzie miało odwagę (lub tupet) żeby coś wpisać u kogoś innego, a wątki prywatne pójdą w kierunku towarzyskim. Chyba "przepływy" będą mniejsze. Czy nie prościej byłoby zamiast dublować wątki na Hyde Park stworzyć dział "Medyczny" w którym byłyby tylko "pigułki" wątków i w dodatku każdy kto chce przygotowałby taką "pigułkę" sam, a moderatorzy by ją tylko sprawdzili "pod względem formalnym", czasami poprosili o uzupełnienie i umieścili w odpowiednim miejscu. Nowi mieliby formularz do wypełnienia na "pigułkę". A my zostalibyśmy ze swoimi wątkami które są (przynajmniej jak ja to rozumiem) zapisem historycznym naszych trudnych dni. Hasło "ograniczaj emoticony" pozostawałoby aktualne.
gaba

PostDział: Życie Forum   Wysłany: 2010-09-03, 11:16   Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum
Przeczytałam wnikliwie p.6 części II regulaminu (dopuszcza całkowitą dowolność ingerencji i nie podaje drogi odwoławczej) i właśnie dlatego zaczęłam te dwa wątki (chociaż wątek pt: "dotyczy porządków na forum" jakby nie istniał). Przyszłość pokaże, czy szukającym pomocy te zmiany się opłacą.
gaba

PostDział: Życie Forum   Wysłany: 2010-09-02, 22:22   Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum
No to jestem pierwsza, wątek: Mikroinwazja z DCIS. Ale nie wiem co z moimi postami w cudzych wątkach, ja stanowczo nie wyrażam zgody na pozostawienie mojego nicka przy jakimkolwiek moim poście w którym zostało cokolwiek wykreślone, po prostu nie podpisuję się pod zmienioną treścią. A swoją drogą to ja wyczuwam trendy, jakiś czas temu zaczęłam wątek pt "zniknął oszołom"
gaba

PostDział: Życie Forum   Wysłany: 2010-09-02, 21:25   Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum
Absenteeism
Zapytam Cię konkretnie na przykładzie Twojego własnego wpisu. Opisywałaś wizytę z babcią u onkologa i dodałaś wzmiankę "ta kobieta mnie chyba szczerze nienawidzi". Co z takim wpisem zrobisz. Zostawisz jak jest, przerzucisz cały do prywatnego wątku, czy wyrzucisz to zdanie albo przeniesiesz tylko to zdanie?
gaba

PostDział: Życie Forum   Wysłany: 2010-09-02, 20:34   Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum
Trzy tygodnie mnie nie będzie to pytam na zapas, bo dopiero po wyjaśnieniach przestałam rozumieć, myślałam że wyrzucone zostaną kciukasy, całusy i to inne co miga, a tu będzie rewolucja. W starych wpisach wszyscy (łącznie z całymi władzami) mają pomieszaną treść merytoryczną i odzwierciedlenia emocji. Czy wpisy będą dzielone, wyrzucane coś z nich?

[ Komentarz dodany przez: Richelieu: 2010-09-02, 21:41 ]
Generalnie: o ile tylko się da, to wpisy nie-merytoryczne wyrzucane nie będą,
lecz przenoszone do odrębnego wątku (każdy z użytkowników otrzyma taki wątek, będzie więc miał dwa:
"profesjonalny" (dla lekarzy) oraz "swobodny" (tu lekarze będą wiedzieli, że nie muszą zaglądać)).
Apeluję o przeczytanie uważnie tego wątku (tu, gdzie teraz jesteśmy) w całości jego kontekstu oraz o cierpliwość
- przekonacie się wszyscy, że naprawdę "nie taki diabeł straszny" i będzie OK :)
gaba

PostDział: Życie Forum   Wysłany: 2010-09-01, 13:04   Temat: Dotyczy porządków na forum
Ja nie zgłaszam sprzeciwu, ale mam pytanie: czy zostają wpisy typu: "Miałem podobną sytuację", "A u mojego taty to", "Ja się nie znam, ale ktoś kompetentny na pewno Ci wkrótce odpowie" itp Rozdzielenie tego co przydatne, a co nie, jest cholernie trudne. Robota straszna ale potrzebna, bo faktycznie trudno się czasami czyta, a to " zbieranie w pigułkę" żmudne a odpowiedzialne.
Liczę że będzie gdzieś jakaś pełniejsza informacja jak pisać na forum.
Jest jeszcze jedna rzecz, czy nie można zamieścić gdzieś jakiegoś apelu o nadawanie tytułów wątków takich żeby można się było zorientować czego wątek dotyczy.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron