Autor |
Wiadomość |
Temat: Podejrzenie mesothelioma -> rak płaskonabłonkowy |
ela1
Odpowiedzi: 92
Wyświetleń: 31804
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-08-06, 22:10 Temat: Podejrzenie mesothelioma -> rak płaskonabłonkowy |
Przyjmij wyrazy współczucia |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-05-25, 21:43 Temat: Podejrzenie mesothelioma -> rak płaskonabłonkowy |
Kasia2007 napisał/a: | dzisiaj był w ubikacji po 2 tygodniach |
Kasiu nie można tak długo czekać z oddaniem stolca. Trzeba szybciej reagować.
Lactulozę, aby pomogła trzeba brać stale, a doraźnie to tak jak napisała absenteeism czopki glicerynowe, a Ja dodam lewatywę.
pozdrawiam |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-05-18, 19:51 Temat: Podejrzenie mesothelioma -> rak płaskonabłonkowy |
Kasia2007 napisał/a: | Powiedzcie proszę czy rozsiew to znaczy że są przeżuty ? |
Tak rozsiew nowotworu oznacza, że się komórki nowotworowe rozprzestrzeniają.
C34.9, oznacza nowotwór złośliwy (oskrzele lub płuco, nieokreślone)
Poczekaj na opis TK wtedy wszystko się wyjaśni.
Wiem, że bardzo się martwisz, przykro mi, ale musisz teraz zadbać aby tatę nie bolało, bo to jest najważniejsze.
pozdrawiam |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-05-09, 21:40 Temat: Podejrzenie mesothelioma -> rak płaskonabłonkowy |
Cytat: | czy z powrotem po radio tata może prowadzić samochód |
Wszystko zależy właśnie od organizmu.
Moim zdaniem tata sam najlepiej będzie wiedział, czy da radę sam jezdzić.
Są pacjenci którzy sami jeżdżą na radio, a są też tacy którzy po paru naświetlaniach jeżdżą z kimś z rodziny.
pozdrawiam |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-05-03, 22:12 Temat: Podejrzenie mesothelioma -> rak płaskonabłonkowy |
Kasia2007, MST 30 to niziutka dawka, lekarz może zwiększyć dawkę i dołączyć jeszcze inny lek.
Ciśnienie tata ma dobre, nieraz jest tak, że pod wpływem leków ciśnienie się zmienia, a tętno jakie ma tata ?, bo nieraz jest podwyższone.
To co nappisałaś w ostatnim poście moim zdaniem nie świadczy o przerzutach.
pozdrawiam |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-04-23, 21:35 Temat: Podejrzenie mesothelioma -> rak płaskonabłonkowy |
Kasia2007, skontaktuj się z torakochirurgiem, wydaje mi się, że to najlepsze wyjście.
Praktycznie operacja jest największą gwarancją na wyleczenie tego nowotworu. |
ela1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-04-03, 22:21 Temat: Podejrzenie mesothelioma -> rak płaskonabłonkowy |
Kasia2007, najdłużej do 2 tygodni, wszystko zależ od laboratorium.
pozdrawiam |
|