Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak trzonu macicy |
dorbur
Odpowiedzi: 82
Wyświetleń: 30754
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-11-21, 20:09 Temat: Rak trzonu macicy |
Witam.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy ten problemy ze stolcem (zatwardzenia, biegunki) mogą być spowodowane skutkiem ubocznym naświetlań.
Teściowa zakończyła naświetlania 9 kwietnia tego roku.
Czy konieczna jest wizyta u lekarza, teściowa mało zjada i leci z wagi.
Pozdrawiam |
dorbur
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-11-19, 20:30 Temat: Rak trzonu macicy |
Witam.
Mam pytanie dotyczące leku o nazwie Megalia, teściowa brała ten lek po naświetlaniach na apetyt. Od pewnego czasu boi się jeść ponieważ raz ma biegunkę a raz zatwardzenie, że boli ją brzuch. W ciągu tygodnia straciła na wadze 3 kg, twierdzi, że jak brała ten lek to nie miała problemów ze stolcem. Chciałabym się dowiedzieć, czy ten lek nie jest szkodliwy i czy na pewno ma wpływ na przemianę materii.Jak często można brać lek. Czy może jest to inna przyczyna z tym stolcem.
Pozdrawiam |
dorbur
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-11-12, 21:15 Temat: Rak trzonu macicy |
Witam.
Jesteśmy po kolejnej wizycie u lekarza i znowu brak konkretnej odpowiedzi na moje pytanie o rozsiew choroby. Gdy zapytałam o złamanie tej kości łonowej jak to się mogło stać pan doktor tylko wzruszył ramionami. Masakra
Zastanawiam się dlaczego nie ma odpowiedzi może koszty tego leczenia są duże a teściowa jest już w takim a nie innym wieku.
Bardzo się denerwuję i nie wiem co o tym myśleć.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojej niewiedzy.
Pozdrawiam |
dorbur
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-11-10, 15:16 Temat: Rak trzonu macicy |
Dziękuję za odpowiedź.
Problem polega na tym, że jeden doktor(ginekolog) na podstawie wszystkich badań mówi, że doszło do rozsiewu choroby a drugi mówi nie ma rozsiewu.
I dlatego nie wiem co o tym myśleć, mama już jest wypisana z onkologii a lekarz rodzinny sam nie wie jak interpretować te wyniki. |
dorbur
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-11-09, 21:03 Temat: Rak trzonu macicy |
Witam po długiej przerwie.
Mam problem z interpretacją badania RTG i dlatego proszę o pomoc.
W okolicy guza kulszowego, w obrębie dolnej gałęzi kości łonowej prawej widoczny jest obszar niejednorodnej gęstości kości z odcinkowym przerwaniem warstwy korowej, obraz RTG sugeruje złamanie (w obrazie TK wykonanym do planowania leczenia w tej okolicy widoczny był tylko obszar podwyższenia gęstości kości z niewielkim linijnym przerwaniem warstwy korowej).
W górnej gałęzi kości łonowej prawej widoczny był w badaniu TK obszar lizy z przerwaniem warstwy korowej , który nie jest widoczny w badaniu RTG.
Pozdrawiam serdecznie |
dorbur
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-09-28, 14:02 Temat: Rak trzonu macicy |
Witam ponownie.
Dwa miesiące upłynęło od naświetlań paliatywnych(5), niestety guz na środku głowy powiększa się i powoli zaczyna rosnąć guz na skroni. Ogólnie teściowa czuje się dobrze, jedynie bolą ją nogi mówi, że są z drzewa.
Teściowa całe rano siedzi w domu sama ja jestem w pracy i ciągle się martwię czy coś złego się z teściową nie dzieje . Mam pytanie jakie mogą być skutki guza głowy np (padaczka).
Co powinno mnie zaniepokoić w zachowaniu teściowej.
Zadałam te pytanie lekarzowi, ale niestety mnie zbył.
Bardzo proszę o odpowiedź gorąco pozdrawiam |
dorbur
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-07-28, 19:48 Temat: Rak trzonu macicy |
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Boję się cierpienia teściowej wiem ,że nie jestem jej już w stanie pomoc i to jest smutne
|
dorbur
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-07-28, 18:52 Temat: Rak trzonu macicy |
Witam
Po mojej interwencji u lekarza teściowej przyśpieszyli naświetlania i w piątek zakończyła 5 dniowy cykl. Na karcie informacyjnej napisano, że dalsza opieka medyczna w miejscu zamieszkania. Czyli co ... ?
Od paru dni teściowa co zje to ją czyści. Bardzo się tym martwię.
Na dzień dzisiejszy czuje się dobrze jedynie jest trochę osłabiona.
Nie wiem co będzie dalej i jak będzie leczona.
Gorąco pozdrawiam |
dorbur
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-06-26, 21:29 Temat: Rak trzonu macicy |
Witam.
Jesteśmy po wizycie na onkologi.
Dialog z lekarzami w instytucie to koszmar, brak odpowiedź na zadane pytania.
Byłyśmy tam prawie 7h miała być konsultacja z profesorem, niestety nie doszło do niej
pan profesor nie miał czasu.
Mam wrażenie, że lekarze nas zbywają.
Zastosują u teściowej leczenie paliatywne, niestety dopiero od 25.07.12.
Teściowa ciągle płacze, że będzie musiała czekać jeszcze miesiąc a guz rośnie
Jest mi bardzo przykro, bo nie mogę jej pomóc.
Pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2012-06-27, 07:42 ]
|
dorbur
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-06-22, 18:45 Temat: Rak trzonu macicy |
Witam
Bardzo dziękuję za informację.
Jestem załamana.
Guz ten bardzo szybko rośnie, zobaczymy jakie leczenie zastosuje onkolog.
Bardzo mi żal teściowej boję się tego, że będzie bardzo cierpieć a ja nie wiem, jak jej mogę pomóc w tej sytuacji jestem bezsilna
Tyle dobrego, że teściowa nie jest tego świadoma.
Pozdrawiam gorąco |
dorbur
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-06-21, 20:04 Temat: Rak trzonu macicy |
Witam ponownie.
Jesteśmy po konsultacji z neurochirurgiem jest to guz niestety nieoperacyjny (mięsak).
Powiedział nam, że kość jest całkowicie zniszczona i to co jest na zewnątrz to czubek góry lodowej tego co jest w środku.Niestety guz szybko rośnie
26.06 mamy wizytę na onkologii w celu ustalenia dalszego leczenia.
Bardzo proszę o informację co to jest ten mięsak, jakie jest rokowanie w przypadku guza nieoperacyjnego.
Jestem załamana, mama zaczęła na nowo plamić mamy już ustaloną wizytę u ginekologa.
Nie wiem jak to się wszystko dalej potoczy,już nie mam nadziei, że będzie dobrze
Serdecznie pozdrawiam |
dorbur
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-06-13, 18:56 Temat: Rak trzonu macicy |
Proszę o jaśniejszą interpretację, ponieważ niestety nie za bardzo rozumiem "lekarską mowę".
Dziękuję i pozdrawiam!
[ Dodano: 2012-06-13, 20:00 ]
Oto linki do zdjęć:
DOKUMENT 1
DOKUMENT 2
|
dorbur
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-06-03, 16:14 Temat: Rak trzonu macicy |
Dziękuje za odpowiedź.
Lekarze w CO unikają odpowiedzi na moje pytanie, dlatego zadałam je tutaj.
Mama będzie miała jeszcze wykonany rezonans magnetyczny.
Martwi mnie to, że minęło już 3 m-cy od pierwszego nieudanego zabiegu usunięcia tego guza.
Czas ucieka, guz rośnie a na każde badanie długo się czeka.
Bardzo często boli ją głowa, a ja jestem kłębkiem nerwów.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i myślę, że mama wyjdzie na prostą!
Dziękuję za pomoc! Odezwę się, gdy otrzymam wyniki. |
dorbur
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-06-03, 10:33 Temat: Rak trzonu macicy |
Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy w takim wypadku jest możliwość przeprowadzenia tego zabiegu.
Usunięci guza lewej skroni.
Pozdrawiam |
dorbur
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2012-06-03, 07:51 Temat: Rak trzonu macicy |
Witam!
Proszę o interpretację powyższych wyników RTG głowy, bardzo mi na tym zależy... Mama ma mieć operację usunięcia guza skroni lewej... |
|