1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak guzkowy, Clark III, Breslow 0,9 mm. |
arawis
Odpowiedzi: 50
Wyświetleń: 25153
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-07-02, 10:25 Temat: Czerniak guzkowy, Clark III, Breslow 0,9 mm. |
Seba76, jestem 7 miesięcy po wycięciu kilkunastu węzłów nadobojczykowych. Miejsce po wycięciu mam prawie cały czas spuchnięte, zdrętwiały obojczyk i tylną część ramienia. A przede wszystkim to mijsce strasznie wrażliwe na zmianę pogody i tak jak napisała icia, słońce w ogóle nie sprzyja nam "wycinkowcom". Także niestety to chyba normalne objawy, z którymi trzeba się będzie trochę pozmagać |
arawis
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-06-28, 21:10 Temat: Czerniak guzkowy, Clark III, Breslow 0,9 mm. |
Świetne wieści |
arawis
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-06-11, 13:44 Temat: Czerniak guzkowy, Clark III, Breslow 0,9 mm. |
Witaj Ja swoje wyniki odebrałam ponad miesiąc po operacji a były bodajże po 3-3,5 tygodnia ale przez to, ze akurat wypadła okres świąteczny to wizytę z odbiorem wyników przełożyłam na tydzień później. Niestety nie udzielą Ci informacji przez telefon, sama próbowałam wyprosic ale nie mogą Ci podać, niestety. |
arawis
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-05-08, 19:02 Temat: Czerniak guzkowy, Clark III, Breslow 0,9 mm. |
marcelina007, na pewno może, bo ja miałam w swoim mieście ściągane, a cięta byłam w W-wie. |
arawis
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-05-08, 14:16 Temat: Czerniak guzkowy, Clark III, Breslow 0,9 mm. |
Mi dali zalecenia na piśmie odnośnie zmiany opatrunków, czyszczenia itp. Także jeśli takie dostaniesz, to powinni Ci wszędzie uwzględnić |
arawis
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-05-07, 16:59 Temat: Czerniak guzkowy, Clark III, Breslow 0,9 mm. |
Seba76, ja miałam pierwszą wycinkę w poznańskim WCO, generalnie pierwszego dnia masz wszystkie badania (RTG, USG, krew) i jeśli jest możliwość dostajesz izotop. Drugiego dnia jest zabieg. Dostaniesz prawdopodobnie "głupiego jasia" a jak się ockniesz już będzie po wszystkim. Sam zabieg nie jest wielce inwazyjny, dlatego dzień po operacji wypuszczą Cię do domu jeśli wszystko będzie ok. Będzie ok Dla pocieszenia powiem Ci, że ja po wycięciu kilkunastu węzłów tłukłam się sama z drenem 5 godzin pociągiem pozdrawiam
[ Dodano: 2016-05-07, 18:06 ]
Jeśli chodzi o zwolnienie, to najprawdopodobniej dostaniesz na początek 2 tyg.. stawisz się na wyniki i możesz dostać kolejne 2. Mi w WCO od razu dali 30 dni a w Warszawie 2 tygodnie mimo, iż zabieg w stolicy był bardziej inwazyjny. |
arawis
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-05-03, 16:19 Temat: Czerniak guzkowy, Clark III, Breslow 0,9 mm. |
Seba76, czerniak guzkowy jest nieco gorszy niż szerzący się powierzchownie, chociaż przejrzałam trochę opracowań i póki co nie znalazłam żadnych statystyk. Niemniej jednaj masz bardzo dobre pozostałe parametry: brak owrzodzenia, mitoz, dość niska głębokość naciekania. Także będzie dobrze |
arawis
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-05-02, 21:37 Temat: Czerniak guzkowy, Clark III, Breslow 0,9 mm. |
Utwierdziłeś mnie w przekonaniu odnośnie WCO. Stąd też moje pytanie, bo też tam zaczynałam ale docelowo skończyłam w Warszawie. Jeśli masz potrzebę, to poproś o "wątek kciukowy" to można będzie wszystko pisać. Tu raczej tylko merytorycznie |
arawis
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-05-02, 19:00 Temat: Czerniak guzkowy, Clark III, Breslow 0,9 mm. |
Seba76, i zapewne słuszne przypuszczenia Mam pytanie, co skłoniło Ciebie mieszkającego w Poznaniu mającego WCO praktycznie pod nosem do przeniesienia się do Waw-y przy zupełnie niezłych pierwotnych parametrach czerniaka? |
arawis
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-05-02, 16:52 Temat: Czerniak guzkowy, Clark III, Breslow 0,9 mm. |
Seba76, witaj w naszym "czerniakowym" gronie Też tak sobie właśnie pomyślałam, że przez to iż masz typ guzkowy będziesz mieć biopsję. Dobrze, że "uderzyłeś" na Waw-ę, mając WCO pod ręką. Jesteś w najlepszych rękach w Polsce. Pozdrawiam |
|
|