Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak nerki jasnokomórkowy ze wznową |
aniutka34
Odpowiedzi: 41
Wyświetleń: 21529
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-05-21, 08:27 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy ze wznową |
Marta281, co u Was słychać, czy Tata otrzymał jakieś leczenie
Twój Tata brał 3 miesiące afinitor, możesz mi napisać jak znosił leczenie, jakie były skutki uboczne, jak się czuł w tamtym czasie ?
Dziękuję i pozdrawiam Was mocno,
Ania |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-04-17, 18:53 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy ze wznową |
Marta281 napisał/a: | Mój kochany tatko czuje się bardzo dobrze zarówno pod względem fizycznym jak i psychicznym |
Marta281, mam nadzieję, że Twój Tata nadal czuje się dobrze i wszystko idzie w dobrym kierunku, pozdrawiam serdecznie |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-02-22, 08:09 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy ze wznową |
Marta281, a jak Tata się czuje |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-02-19, 20:44 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy ze wznową |
Marta281, jak Tata Ja też o Was myślę i czekam na wieści,
pozdrawiam. |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-02-03, 20:19 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy ze wznową |
Marta281, oczywiście, że warto, zawsze warto...a nawet trzeba Życzę powodzenia i daj znać, co udało się ustalić. |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-02-03, 12:10 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy ze wznową |
Marta281, nowe ognisko oznacza zawsze progresję, chyba, że ono było już wcześniej, a ponieważ było tak małe nie zauważono go. Być może decyzja o przerwaniu leczenia nexavarem była zbyt pochopna, być może, lecz teraz to trudne do stwierdzenia. W razie czego można się odwoływać, żeby włączono Tatę znów do programu i kontynuowano leczenie nexavarem.
Marta281, a od kiedy Tata jest bez leczenia Jak się czuje...? |
aniutka34
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2013-02-03, 09:29 Temat: Rak nerki jasnokomórkowy ze wznową |
Marta281, bardzo Ci współczuję, bo Wasza sytuacja jest poważna. Leczenie RCC w naszym kraju niestety nie jest usłane różami, a wręcz jest bardzo, bardzo trudne. Obawiam się, że Tata "wyczerpał" już ścieżkę leczenia w Polsce. To prawda, że po interferonie, nexavarze i eworolimusie nie można powrócić już do sutentu, jak również do żadnego z "nowoczesnych" celowanych leków (nota bene w Polsce nie refundowanych).
[ Dodano: 2013-02-03, 09:33 ]
Marta281 napisał/a: |
Prosze o jakieś podpowiedzi , jak mam napisać pisma do NFZ, co mam w takim pismie zawrzeć, co dalej robić , jestem bezradna jak dziecko
Zrozpaczona |
Lekarze mogą wystosować wniosek do NFZ o udział Taty w programie leczenia niestandardowego, niestety w większości przypadków te podania są odrzucane przez NFZ
Co robić w tej sytuacji To bardzo trudne pytanie...
pozostaje udział w badaniach klinicznych, leczenie Taty na własny koszt, albo leczenie za granicą... |
|