1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 4
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Drobnokomorkowy rak - kolejna wojna
agni5

Odpowiedzi: 102
Wyświetleń: 33355

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-03-16, 22:27   Temat: Drobnokomorkowy rak - kolejna wojna
Przytulam Cię i łączę się w bólu .Przyjmij wyrazy współczucia.
agni5

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2010-01-27, 20:57   Temat: Drobnokomorkowy rak - kolejna wojna
Bardzo mi przykro,że choroba Taty tak bardzo postępuje.Niestety objawy, o których piszesz mogą świadczyć o przerzutach do mózgu...
Proszę nie myśl,że widziałaś Tatę po raz ostatni mimo,ze mieszkasz poza granicami naszego kraju.....
Życzę Ci aby dane było Wam jeszcze się zobaczyć...Pozdrawiam cieplutko.
agni5

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2009-07-28, 18:20   Temat: Drobnokomorkowy rak - kolejna wojna
Jak odwiedzałam tatę na torakochirurgii to widziałam ludzi po operacji z usuniętym płucem, którzy wychodzili na papierosa!!!!!!Jedna pani chwaliła się,że wyciągała z kosza papierosy, które wyrzuciła przed operacją.Trudno jest mi zrozumieć takie osoby. Nie potrafili docenić tego, że mieli jako jedni z nielicznych z rakiem płuc szansę na operację i wyzdrowienie. Mój tata rzucił palenie na dwa lata przed zachorowaniem i widzę,że bardzo żałuje,że palił około 50 lat!!!
A na krótko nim mój tata zachorował na raka płuc to byłam z dzieciakami na spotkaniu z panem po zabiegu tracheotomii, który miał raka krtani.....Pan się rozpłakał jak zobaczył,że takie dzieci sięgają po papierosy.....Polecam jeszcze wszystkim, którzy mają problem z rzuceniem palenia obejrzenie filmu dokumentalnego ,, Stalowe gardła''
agni5

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2009-07-28, 13:12   Temat: Drobnokomorkowy rak - kolejna wojna
Witam! Czytałam,że palenie papierosów przy raku płuc jeszcze bardziej potęguje dolegliwości chorego, powoduje trudności w oddychaniu. Myślę,że nigdy nie jest za późno na rzucenie palenia. Ja osobiście jestem wrogiem papierosów i nie miałam tego świństwa nigdy w ustach. Pracuję z młodzieżą z trudnych środowisk i walczę z 11 latkami, którzy sięgają po papierosy, nie zdając sobie sprawy z konsekwencji.Ponoć przed wynalezieniem papierosów rak płuc stanowił tylko 1 % wszystkich nowotworów, a teraz jest na pierwszym miejscu wśród nich.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron