Autor |
Wiadomość |
Temat: Długotrwałe dolegliwości laryngologiczne |
absenteeism
Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 22990
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-01-12, 11:49 Temat: Długotrwałe dolegliwości laryngologiczne |
Gazda napisał/a: | absenteeism napisał/a: |
Stąd, może mniej lub bardziej grzeczne (...) |
ważne aby skuteczne... |
No pewnie
sarenka napisał/a: | absenteeism napisał/a: | Z tym badaniem pod kątem boreliozy - pomysł wysunięty przez lekarza? |
-nie,to ja wymysliłam.Jak głupio,to sprostuj.Jeno mieszkam na wsi i była tutaj taka jedna pani,która też chodziła od Annasza do Kajfasza ,aż w AMG wylądowała. |
Pytałam raczej z ciekawości, bo ostatnio jest straszny boom na badanie się na boreliozę, łącznie z ludźmi, których w życiu nie ugryzł kleszcz - i o takich przypadkach słyszałam stąd pytanie. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-01-12, 00:06 Temat: Długotrwałe dolegliwości laryngologiczne |
anach napisał/a: | więc jeśli w jakiś sposób zaszkodzilam temu forum to bardzo przepraszam. |
Chodzi nam wszystkim jedynie o to, by Ci pomóc - ale poza doradzeniem gdzie się udać niewiele możemy zrobić. Stąd, może mniej lub bardziej grzeczne, próby skłonienia Cię do wybrania się do odpowiedniego lekarza niezależnie od tego, co wyskoczy w grafiku |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-01-11, 23:47 Temat: Długotrwałe dolegliwości laryngologiczne |
Chirurg to chyba miał być szczękowy, nie? Sugerując się wcześniejszą wypowiedzią:
anach napisał/a: | dziś byłam w klinice dentystycznej na konsultacji perioontologicznej - chyba tak to się nazywa - w kazym razie od blon śluzowych m.in, i doktor wyczula (wlasnie w tym miejscu gdzie keidyś mialam ta białą zmianę na jezyku) zgrubienie i wysłała mnie na chirurgię szczękową.
Termin mam na czwartek 12stego. |
A mi chodzi o biopsję powiększonych, pakietowych węzłów chłonnych. Na szczękówce biopsji jej raczej nie zrobią no chyba, że czeka do wspomnianego marca, jak nakazał hematolog, aczkolwiek z pakietującymi węzłami osobiście nie czekałabym zbyt długo.
Z tym badaniem pod kątem boreliozy - pomysł wysunięty przez lekarza? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-01-11, 23:16 Temat: Długotrwałe dolegliwości laryngologiczne |
A co z tą biopsją? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-01-04, 00:10 Temat: Długotrwałe dolegliwości laryngologiczne |
Tak, najlepiej jest pobrać cały węzeł do badania. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2012-01-03, 23:25 Temat: Długotrwałe dolegliwości laryngologiczne |
A na chirurgię szczękową idziesz w celu...?
Doradzałabym wizytę u onkologa - nie potrzeba skierowania. Oczywiście razem z wynikiem USG, z zamiarem zrobienia biopsji tych węzłów. |
|