1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Grupa wsparcia dla osób po stracie bliskich-Warszawa. |
Weronika74
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 6862
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2016-02-23, 15:49 Temat: Grupa wsparcia dla osób po stracie bliskich-Warszawa. |
Mama mimo sugestii nie chce chodzić na żadną grupę wsparcia ani do psychologa.
Mama stała się całkowicie niesamodzielna.Wymaga od wszystkich aby cały czas się nią zajmować.Wszystko razem z nią załatwiać.
Ma żal jak ktoś musi się zajmować swoimi codziennymi sprawami.
Nie wiem już co zrobić.
Chciałabym jej pomóc ale mieszkam daleko a po każdym telefonie czuję się okropnie.
Cały czas opowiada tylko o tym jak wszyscy są okropni.
Zawsze była ciężką osobą ale teraz to się nasiliło.
Wcześniej Tata się nią "zajmował" w sensie cały czas słuchał i wszystko załatwiał ale był na emeryturze i miał czas.
My z siostrą mamy swoje rodziny, pracę i nie możemy cały czas być fizycznie obok niej.
Nie wystarczy ,że jest u siostry -trzeba cały czas się nią zajmować- dosłownie - zabawiać rozmową itd.
Mama jest całkowicie sprawna fizycznie i psychicznie.
Widzę, że cierpi już na tym małżeństwo siostry a ja mam wrażenie ,że zaraz zwariuję.
Co robić?
Jak ją nakłonić do kontaktu z innymi ludźmi?
Dodam ,że mama nie ma w ogóle znajomych a z rodzeństwem ma bardzo słaby kontakt.
Miała tylko Tatę i nas.
Bardzo szybko popada w konflikty z innymi, obraża się ale tak było zawsze.
Może coś poradzicie? |
Weronika74
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2016-01-18, 14:20 Temat: Grupa wsparcia dla osób po stracie bliskich-Warszawa. |
Dziękuję, może uda się Mamę namówić. |
Weronika74
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2016-01-16, 10:19 Temat: Grupa wsparcia dla osób po stracie bliskich-Warszawa. |
Witam
Niedawno zmarł mój Tato a Mama sobie nie radzi.
Szukam jakiejś grupy wsparcia w Warszawie na Ursynowie dla osób , którzy stracili bliskie osoby. |
|
|