Autor |
Wiadomość |
Temat: Gwiaździak zarodkowy móżdżku u trzylatka |
Ukasz
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 9040
|
Dział: Nowotwory ośrodkowego układu nerwowego Wysłany: 2016-01-30, 01:37 Temat: Gwiaździak zarodkowy móżdżku u trzylatka |
Czy jest tu ktoś w stanie wypowiedzieć się na temat leczenia np. Dr. Burzyńskiego?
Lub innych niekonwencjonalnych metod leczenia? |
Ukasz
|
Dział: Nowotwory ośrodkowego układu nerwowego Wysłany: 2016-01-17, 08:06 Temat: Gwiaździak zarodkowy móżdżku u trzylatka |
Cisplatyna samodzielnie na razie bo pacjent ma 2 latka i 7 miesięcy, ale zaplanowana jest radioterapia z tego co wiem po ukończeniu 3 lat (x 30). Czy to nie za duża ilość jak na takie dziecko? czy nie spowoduje to dużych efektów ubocznych? |
Ukasz
|
Dział: Nowotwory ośrodkowego układu nerwowego Wysłany: 2016-01-16, 19:24 Temat: Gwiaździak zarodkowy móżdżku u trzylatka |
Dziękuje bardzo za pomoc, a czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat leczenia przypadku Cisplatyna? |
Ukasz
|
Dział: Nowotwory ośrodkowego układu nerwowego Wysłany: 2016-01-11, 20:34 Temat: Gwiaździak zarodkowy móżdżku u trzylatka |
Witam ponownie, maluch operowany był w Centrum Zdrowia Dziecka, i będzie przebiegało dalsze leczenie.
Wklejam 2 strony opisu badań:
Jedna rzecz jest sprzeczna ponieważ neurochirurg zapewniał, że usunął cały guz z tamtgo miejsca jednak na rezonansie coś wyszło, lecz dalej upiera się przy swoim że wyciął cały guz, nie wiem co o tym myśleć... wszystko w dokumentacji.
Proszę o jakieś rady, wskazówki cokolwiek...
Dziękuje bardzo, pozdrawiam.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: JustynaS1975: 2016-01-11, 21:35 ]
Post poprawiłam. Linki do 'plików zewnętrznych' 'przerobiłam' na załączniki do posta. Linki do stron zewnętrznych mogą w przyszłości zniknąć.
Informacje, które może się przydadzą:
http://www.forum-onkologi...orum/faq.php#35 |
Ukasz
|
Dział: Nowotwory ośrodkowego układu nerwowego Wysłany: 2016-01-11, 00:14 Temat: Gwiaździak zarodkowy móżdżku u trzylatka |
Dobrze postaram się tu coś wkleić jak najszybciej, Dziękuje. |
Ukasz
|
Dział: Nowotwory ośrodkowego układu nerwowego Wysłany: 2016-01-10, 09:29 Temat: Gwiaździak zarodkowy móżdżku u trzylatka |
Witam,
Mój siostrzeniec(3l.) niestety musiał się z tym zmagać do czasu operacji,
jednak guz wycięty z móżdżka w 100%
mały czuje się dobrze jednak praktycznie nic nie wiemy
tylko tyle, że to rzadki guz i że będzie chemia,
a ja już nie wiem co robić czy jest ktoś tu w stanie napisać coś więcej na ten temat?
Dziękuje i pozdrawiam. |
|