1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak, Clark III, Breslow 1mm |
Taysha
Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 15709
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-08-12, 16:57 Temat: Czerniak, Clark III, Breslow 1mm |
Super
Ja mam Clark III i Breslow 0,9 i też 5 lekarzy powiedziało (z tego 3 onkologów), że w takim stopniu ryzyko jest minimalne
Ale wiadomo, czujnym trzeba być, bo to rak a nie katar
[ Dodano: 2013-08-12, 17:58 ]
...
Ale miesiąc temu taka pewna siebie nie byłam Panikowałam strasznie
Więc głowa do góry, sama nie wierzyłam, ale można zaakceptować ten nowy stan i normalnie żyć i to całkiem szybko |
Taysha
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-08-09, 20:52 Temat: Czerniak, Clark III, Breslow 1mm |
Dla pocieszenia napisze tylko, że od patomorfologa dowiedziałam się dziś, że to tylko dwa z dziesięciu czynników rokowniczych. Czyli ciągle może być bardzo dobrze.
Chociaż wiem doskonale jaki silny jest strach i jak ciężko z nim walczyć.
Trzymam kciuki |
Taysha
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-08-09, 20:31 Temat: Czerniak, Clark III, Breslow 1mm |
Witaj
Też jestem tu nowa na forum
Wiedzy medycznej nie posiadam, ale po tym na ile poznałam czerniaka przez ostatni miesiąc, to wydaje mi się, że nie jest tak źle
Nie wiem jaka będzie profilaktyka, ale są bardzo duże szanse, że nic juz się nie wydarzy.
Zróbcie tylko wszystkie badania, żeby mieć większą pewność, to wam da spokój psychiczny.
Przez ten okres dowiedziałam się jak wiele ludzi żyje w pełnym zdrowiu po usunięciu czerniaka, tylko rzadko się o tum mówi, a w internecie najczęściej opisywane sa trudne i szczególne przypadki.
Powodzenia i głowa do góry ) |
|
|