1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum |
Nadzieja
Odpowiedzi: 63
Wyświetleń: 27814
|
Dział: Życie Forum Wysłany: 2010-09-04, 12:07 Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum |
absenteeism napisał/a: | Nadzieja napisał/a: | Napiszcie poprostu konkretnie co gdzie pójdzie a nie
"przeniesiemy"
"ukryjemy"
"itd itp" |
Konkretnie było to opisane w ogłoszeniu, jakie zamieściła gontcha:
Cytat: | Wasze kciuki i oznaki sympatii nie zostaną usunięte z forum, lecz przeniesione do działu "Tu trzymamy KCIUKI' (Hyde Park -> tu trzymamy Kciuki, dział jest widoczny na stronie głównej na dole Hyde Parku), gdzie każdy z użytkowników będzie mógł prowadzić swój wątek 'swobodnie'. |
Nadzieja napisał/a: | Jak wszyscy sie zbiorą w jednym temacie to dopiero będzie bajzel, a nikomu nie bedzie się chciało czytać iluś tam stron zeby się dowiedziecco u kogo. |
Nie rozumiem, dlaczego w jednym temacie? Przecież każdy chętny użytkownik będzie miał SWÓJ wątek w dziale "Tu trzymamy kciuki", nigdy nie było innego pomysłu. W ten sposób nie musisz czytać kilkunastu stron aby dowiedzieć się co u kogo, ponieważ od razu spojrzysz w wybrany przez siebie wątek.
Nadzieja napisał/a: | Jeden wielki bajzel gdzie tak naprawde nie wiem co gdzie i jak, wszystko pisane jezykiem niezrozumiałym dla zwykłego szaraka |
Właśnie po to robimy porządki, aby bajzlu nie było. Nie wiem, o jakich niezrozumiałych fragmentach piszesz - staramy się wszystko tłumaczyć, jeśli coś jest nie do końca wyjaśnione, wystarczy zapytać. Jednak lekarze, którzy zawitają na forum, będą woleli zapewne język bardziej formalny i bliższy ich pracy.
Wiecie, mam wrażenie, że niektórzy z Was zapomnieli, dlaczego na samym początku rejestrowali się na forum - bo szukaliście POMOCY, WIEDZY I INFORMACJI (wystarczy spojrzeć w początki wątków), a nie towarzystwa do luźnej pogaduchy. Tę pomoc chcemy i Wam, i przyszłym użytkownikom zapewnić, ba - sprawić, aby była ona jak najbardziej profesjonalna, merytorycznie wartościowa. I do tego niezbędne są owe porządki.
Luźne pogaduchy są oczywiście czasem potrzebne i macie na nie cały Hyde Park plus dział o kciukach, w które nikt nie ingeruje. Naprawdę nie rozumiem problemu. |
I ot nareszcie odpowiedź jakiej oczekiwałam :*
Nie bedę już wyjaśniać i przeciągac dyskusji co jest zrozumiałe a co nie bo to bez sensu.
Jednak napisze jedynie
Jakim cudem zwykły szary człowiek na poczatku walki z chorobą swoją czy najbliższych będzie umiał wyjaśniać wszystko językiem bliższym pracy lekarzy, nazywać wszystko odpowiednimi terminami itp. Czy bedzie tu jakiś tłumacz?
Ja do tej pory nie znam wszystkich terminów a zamiast siedzieć godzinami przy necie w poszukiwaniu co gdzie co znaczy, wolę ten czas poświęcić dzieciom albo mojej mamie.
Niech więc nikt nie oczekuje że odrazu będzie zrozumiane to co jest pisane językiem "formalnym"
Upsss chyba znów odbiegam od tematu. |
Nadzieja
|
Dział: Życie Forum Wysłany: 2010-09-04, 11:12 Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum |
DSS- nie mam czasu na sledzenie wszystkiego dokładnie. Czytam tylk oto co mnie naprawdę interesuje. I pisałam już ze odpowiedzi w stylu super, OK czy same emoty czy trzymam kciuki OK są zupełnie nie potrzebne. Ale cała reszta...
a porzadki- OK niech każdy wątek ma swoje porządki a do każdego tematu dodajcie podforum gdzie dan grupa no tylko nowotwory oiersi i gin b ędą mogli porozmawiać we własnym gronie o konkretnych tematach. Jak wszyscy sie zbiorą w jednym temacie to dopiero będzie bajzel, a nikomu nie bedzie się chciało czytać iluś tam stron zeby się dowiedziecco u kogo.
Zresztą...
Róbta co chceta
Jak juz mówiłam, atmosfera tutaj się juz dawno zmieniła... Nie jest tu już tak sympatycznie jak było kiedyś. I tego mi najbardziej brakuje.
[ Dodano: 2010-09-04, 12:13 ]
No i właśnie teraz przydała by mi się opcja edit zeby poprawić swoja pisownie
[ Dodano: 2010-09-04, 12:18 ]
DSS- jesteś cudowną osobą, zawsze mogłam na Ciebie liczyć i zawsze mi pomagasz więc nie bierz moich słów do siebie. W tej dyskusji mówię o forum, nie o Tobie czy innych użytkownikach.
Pisze to tylko dla tego zeby moje słowa nie były źle odebrane, a niestety często w mioim przypadku tak jest.
Tak samo jak zawsze mówię co myślę A czasami dopiero później pomyślę. Jednak w kwestii porzaadków na forum... Jeden wielki bajzel gdzie tak naprawde nie wiem co gdzie i jak, wszystko pisane jezykiem niezrozumiałym dla zwykłego szaraka.
Napiszcie poprostu konkretnie co gdzie pójdzie a nie
"przeniesiemy"
"ukryjemy"
"itd itp"
I serio jestem za tym zeby stworzyć podfora jedynie do dyskusji zainteresowanych danym tematem,. |
Nadzieja
|
Dział: Życie Forum Wysłany: 2010-09-03, 13:21 Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum |
Ja proszę o nie ukrywanie a usunięcie postów np "jestem w ciąży" mojego autorstwa z mojego wątku jak i zdjęć z jednego postu gdzie chciałam się podzielić moimi szczęsciami (dzieci i mama). Skoro forumowicze nie tworzą forum... Ukrywanie wątków tylko zajmie niepotrzebnie pamięć.
Swoją drogą bez sensu takie porządki. Rozumię gdyby to było własnie usuwanie samych emot, czy też odpowiedzi typu "gratuluję", "trzymam kciuki"
Czytając wątek danej osoby lekarz też może stwierdzić
"proponuję abyś również i Ty się udała do lekarza" (choćby psychologa, ponieważ może Ci on pomóc")itp itd. Posty dotyczące bezpośrednio choroby (np mojej mamy) czyli wyniki badań (bo widze ze chyba to jak ona się czuje też będzie usunięte...) można by wytłuścić, tym sposobem można skakać ze strony na stronę czytając jedynie wytłuszczone posty- i mając mimo wszystko pełny obraz choroby. Np. na moim właśnie przykładzie DSS pisząc o tym ze ja musze iść z tarczycą do lekarza czy ze wyniki mi jakieś źle wychodzą, już nakierowała mnie na to abym sprawdziła siebie również, i pod jakim kątem. Dzieik temu też mogę monitorować siebie w odpowiedni sposób.
Po co np mam pisac skoro nikt tego nie czyta, a tak można wnioskowac skoro nie ma zadnej odpowiedzi.
No cóż nadal brakuje mi edycji postów. Uważam ze jako autor swojego postu powinnam mieć prawo do zmiany treści. Rozumię ze opcja edycji postów ma coś na celu a mianowicie miała na celu to aby autor postu nie mógł go usunąć zmieniając tym samym sens całego wątku (za to zrobią to teraz moderatorzy i administracja forum).
Pamietam jaka fajna atmosfera była na samym początku, kiedy forum powstawało. A teraz rygor, nakazy, zakazy, zmiany... I gdzie się podziewają starzy użytkownicy? Gdzie PIXI? Brakuje mi jej tutaj :( (wiem ze nie na temat...) |
|
|