1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 4
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum
Mrakad

Odpowiedzi: 63
Wyświetleń: 27814

PostDział: Życie Forum   Wysłany: 2010-09-06, 22:33   Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum
5 IX już minął i czas na dyskusję się skończył. Teraz czas pokaże jak się sprawdzi przyjęta koncepcja i ile będzie wymagała pracy od moderatorów.
Życzę powodzenia.

Pozdrawiam,
Mrakad
Mrakad

PostDział: Życie Forum   Wysłany: 2010-09-05, 13:31   Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum
absenteeism napisał/a:
Mrakad, co do szukania wątków - można np. w podpisie użytkownika umieścić linka do jego wątku kciukowego. Wtedy chyba znalezienie go nie będzie już problemem - klikasz i masz :)

Bardzo dobry pomysł, rozwiązujący większość moich zastrzeżeń. Obawiam się stałych problemów z początkującymi, bo nie jest to raczej rozwiązanie standardowe. Ponadto każdy użytkownik będzie musiał potrafić dodać swój podpis i link. No i zamkniemy usta wszystkim współczującym, jeśli twórca wątku zapomni utworzyć wersję kciukową. Potrafię sobie również wyobrazić użytkowników, którzy zechcą śledzić tylko lub głównie wątki kciukowe. Z myślą o nich trzeba by stworzyć nowy dział, bo nie bardzo sobie wyobrażam szukania ich w dziale ogólnym HydePark.
Preferuję rozwiązania najprostsze dla użytkowników, nie wymagające od nich specjalnych działań.

Pozdrawiam,
Mrakad
Mrakad

PostDział: Życie Forum   Wysłany: 2010-09-05, 08:15   Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum
gontcha napisał/a:
mamy już na forum parę podobnych 'podwójnych' wątków merytoryczno-kciukowych, np. wątek Nadzieii i jej 'pogaducha', 2 merytoryczne wątki Madziorka i 'pogaduchy' u niej, czy Gilmaly i jego 'relacje z polany'.

Jako moderator z obowiązku śledzący forum bez trudu znajdujesz takie przykłady. Przyznasz jednak, że prościej by było, gdyby pod wątkiem XYZ był wątek XYZ Wsparcie (lub inna nazwa, inny kolor?). Teraz chcąc napisać miłe słowo do Nadzieji muszę przejść do HydeParku i szukać jej wątku, który założyła lub nie. A jeśli założyła kilka to nie mam pojęcia w którym się wpisać. Po co deklaracje czy ktoś chce lub nie chce by jego wątek porządkowć? W mojej propozycji to nie jest potrzebne. Jedynym minusem jest sztuczne podwojenie liczby wątków w działach merytorycznych. Ale to pryszcz bo przecież można każdą taką parę liczyć jako jeden.

Pozdrawiam,
Mrakad

P.S. Czy reagowanie na moje posty to Twój obowiązek? :lol:
Mrakad

PostDział: Życie Forum   Wysłany: 2010-09-04, 23:39   Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum
Przyznam, że nie dałem rady przeczytać wszystkich postów na temat porządków. Ideę zrozumiałem tak:
nie zamulać wątku z danymi merytorycznymi, by nie utrudniać lekarzom przeglądającym forum dotarcie do istotnych informacji. Posty niemerytoryczne przenieść do działu "kciukowego".
Mam propozycję by każdy nowy forumowicz zakładał swój wątek XYZ i by automatycznie tworzyć drugi wątek Wsparcie XYZ. Wtedy wszyscy wiedzą gdzie czego szukać i gdzie umieszczać swoje posty. Jeśli się ktoś pomyli to moderator od razu wie gdzie post przesunąć, tak by nie zaginął w jakimś pomijanym wspólnym dziale.
Twórca wątku też nie musi przeszukiwać działu kciukowego bo wie, że postów ze wsparciem itd adresowane do siebie znajdzie w drugim swoim wątku.
Przy tak sprawnym zespole moderatorów DSS taki pomysł ma pełne szanse powodzenia i zadowoli wszystkich.
Działy ogólne powinny zostać dla dyskusji nie związanych z konkretnym forumowiczem a problemem wspólnym tak jak zresztą jest do tej pory.

Pozdrawiam,
Mrakad

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron