1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Wypadanie włosów podczas chemioterapii |
Finlandia
Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 38452
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2010-07-01, 23:26 Temat: Wypadanie włosów podczas chemioterapii |
Wiem, że tu niby dział o psychicznych skutkach nowotworu i leczenia, ale nie widzę nigdzie ogólnego tematu o wypadaniu włosów, a czuję potrzebę poruszenia tego tematu.
Mimo że jestem osobą silnie zakompleksioną i przewrażliwioną na punkcie wyglądu, na razie wydaje mi się, że będę się w stanie pogodzić z utratą włosów (ale np. możliwość utycia od leczenia przeraża mnie skrajnie). Ot, kupię sobie perukę, będę wyglądać w miarę dobrze. Jednak kiedy oczekiwałam ostatnio na PET-CT zobaczyłam u kilku chorych brak brwi i, może to głupie, ale dopiero wtedy sobie uświadomiłam, że one tez mogą wypaść. No i tu pytanie do kobiet, którym się to przytrafiło: czy coś z tym robiłyście? Najprościej oczywiście sobie te brwi narysować, ale to niezbyt dobry zamiennik, wiem, że istnieje produkt zwany sztucznymi brwiami, który jednak tylko zagęszcza już istniejące - na czymś się musi opierać. Jedyne inne rozwiązanie jakie mi przychodzi do głowy to permanentny makijaż (czyli w praktyce tatuaż po prostu). Czy ktoś tutaj się na coś takiego zdecydował? Bo wiem mniej więcej jak to wygląda przy rzadkich brwiach, ale nie wiem jak przy ich całkowitym braku... |
|
|