1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 6
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Czerniak sromu
BB

Odpowiedzi: 191
Wyświetleń: 140431

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2014-04-22, 08:40   Temat: Czerniak sromu
Ja mam ogromny szacunek dla dr Falkowskiego, to lekarz, który mi niezmiernie pomógł i wiem, że robi to co jest możliwe, ale z doświadczenia wiem też, że czerniak, który przerzuca się do płuc, często przerzuca się również do mózgowia. Mam nadzieję, że w Waszym przypadku tak nie jest, ale naciskałabym bardzo, aby to sprawdzić możliwie jak najszybciej. Mam na myśli badanie rezonansem magnetycznym ( to badanie jeśli chodzi o głowę jest dokładniejsze od TK).
BB

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2014-04-22, 07:36   Temat: Czerniak sromu
Czy macie wyznaczony termin na badanie głowy?
BB

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2014-04-17, 08:16   Temat: Czerniak sromu
Zapewne chemioterapia wg schematu BOLD. Nie występuje zbyt wiele skutków ubocznych, jest dosyć dobrze tolerowana. Wg mnie jeśli nie przyniesie efektów to pozostaje tylko ipilimumab, poczytaj w rozporządzeniu ministra o refundacji leków obowiązującej od 1 marca, tam jest dokładny opis kiedy może zostać zastosowany. Trzeba tego pilnować bo można coś przeoczyć, a to może zdyskwalifikować do otrzymania ipilimumabu.
BB

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2014-04-17, 06:39   Temat: Czerniak sromu
Witaj.
Dr Falkowski to odpowiedni do sytuacji lekarz, na pewno nie zostawi Was bez pomocy i zaproponuje to co możliwie najlepsze. Jeśli chodzi o badania to absolutnie nie możecie zwlekać. Cito w tej sytuacji naprawdę oznacza cito, musicie je wykonać jak najszybciej, od tego zależy dalsze leczenie. Czy dr Falkowski informował jakimi lekami ma zamiar wdrożyć leczenie?
BB

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-09-16, 15:59   Temat: Czerniak sromu
Nie znam się, ale poczytałam i nie musicie się już martwić, to łagodna zmian jest. A nerwy to już nasze przeznaczenie. Ale jest dobrze i to najważniejsze. Pozdrawiam i życzę spokojności.
BB

PostDział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka   Wysłany: 2013-08-31, 07:13   Temat: Czerniak sromu
Na pewno będzie ok. Trzymam kciuki do białości.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron