Autor |
Wiadomość |
Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum |
madziorek
Odpowiedzi: 63
Wyświetleń: 27814
|
Dział: Życie Forum Wysłany: 2010-09-13, 17:29 Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum |
Droga uranio, są dwa Twoje posty, które trafiły do części niemerytorycznej , jest to Twoja rozmowa z Richelieu na temat węzłów wartowniczych.
Trafiła do komentarzy zapewne przez przypadek, bo rzeczywiście nie pisujesz nie na temat. Czy życzysz sobie, żeby wróciły do wątku Anny53?? Jeśli tak to tylko daj znać. |
gontcha
|
Dział: Życie Forum Wysłany: 2010-09-04, 23:47 Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum |
Mrakad,
Dobrze zrozumiałeś tą ideę - zresztą mamy już na forum parę podobnych 'podwójnych' wątków merytoryczno-kciukowych, np. wątek Nadzieii i jej 'pogaducha', 2 merytoryczne wątki Madziorka i 'pogaduchy' u niej, czy Gilmaly i jego 'relacje z polany'.
Jak widać (na w/w przykładach) to się nie gryzie, funkcjonuje bardzo dobrze i nie sprawia forumowiczom problemów.
Reasumując: nowość którą proponujemy jest już na forum od dawna
Pozdrawiam |
gontcha
|
Dział: Życie Forum Wysłany: 2010-09-02, 22:23 Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum |
cleo33 napisał/a: | Nie wierze abyś nie potrzebowała kciuków jesli z ta miedzy innymi myśla zalogowałaś sie po raz pierwszy na forum i na takie wpisy między innymi czekałas.Przykro mi jezeli słysze ze ktos ma inne zdanie niż gdy był na poczatku . |
cleo33,
Nie oceniaj tak ludzi. Ja na forum przyszłam z całkiem innych powodów i nie mam tutaj swojego wątku (pisałam trochę o sobie w wątku Zuzi) - a z chorobą neo i komplikacjami po niej mam do czynienia od prawie 10-ciu lat. |
madziorek
|
Dział: Życie Forum Wysłany: 2010-09-02, 22:16 Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum |
cleo33, każdy ma wybór- wystarczy napisać: nie wyrażam zgody na zmiany, sprzątanie itd.
|
gontcha
|
Dział: Życie Forum Wysłany: 2010-09-02, 22:15 Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum |
Ok - bo widzę, ze się zaczynają bardzo szczegółowe pytania...
Wątki będą 'sprzątane', ale to nie znaczy że mamy w nich tylko 1. wyniki, 2. tłumaczenie.
Czasami pokierowanie na odpowiednie tory (typu: zrób takie lub inne badania), lub opis jak to wyglądało u osoby bliskiej/ u siebie bywa bardzo pomocny i przydatny.Postaramy się podzielić to tak, by nie zatracić charakterów wątków, lub spowodować w nich chaos.
Zależy nam przede wszystkim na tym by ograniczyć:
1. np. 'jutro badania, trzymajcie kciuki' -> i tu następuje 15-20 postów typu 'trzymam', ' moje kciuki masz' etc.
2. w wątku głównym wychodzi nagle: mam sprawy rodzinne typu: ślub, narodziny, komunię etc... i następuje grad postów typu 'super, wszystkiego naj...'
Chodzi nam przede wszystkim o oddzielenie takich postów. |
gontcha
|
Dział: Życie Forum Wysłany: 2010-09-02, 18:45 Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum |
Dokładnie - kto pyta nie błądzi.
Oczywiście każdy może mieć swój własny wątek 'pogaduchowy' i do trzymania kciuków - o to nam chodzi |
gontcha
|
Dział: Życie Forum Wysłany: 2010-08-31, 22:41 Temat: WAŻNE - 'porządki' na forum |
Drodzy Forumowicze,
W związku ze znacznym rozwojem naszego forum od początku jego istnienia:
- stale zwiększającą się ilością użytkowników, oczekujących tutaj profesjonalnej pomocy onkologicznej,
- koniecznością dalszego rozwoju i udoskonalania działania forum w tym jego kluczowym celu,
- potrzebą uporządkowania dotychczas napisanych postów i wątków w celu poprawy ich przejrzystości
konieczne jest wprowadzenie modyfikacji dotychczasowych zasad funkcjonowania forum.
Odwiedza nas coraz więcej lekarzy, często nie rejestrujących na forum konta użytkownika, coraz więcej osób może i chce udzielać Wam pomocy merytorycznej i dzielić się swoją wiedzą na forum - nie koniecznie pisząc w wątkach, częściej konsultując wysłane przez nas - kadrę forum - "zebrane w pigułkę" wiadomości o chorobie Waszej lub Waszych bliskich.
Planujemy dalsze systematyczne udoskonalanie funkcjonowania forum oraz pozyskiwanie do współpracy jeszcze więcej profesjonalistów - wszystko to po to, by móc służyć Wam i Waszym bliskim jak najlepiej.
W związku z tym przedstawiamy Wam projekt modernizacji forum polegający na uporządkowaniu jego wątków.
Jak wiadomo przebijanie się przez emotikonki typu "kciuki, kwiatki, całuski" po to, żeby wyłapać wyniki badań lub ogólny stan pacjenta jest uciążliwe (często bardzo uciążliwe) dla pomagających i konsultujących, często może zniechęcać do udzielenia rzeczowych odpowiedzi - szczególnie np. lekarzy / innych specjalistów, czytających zapisy na forum (z zewnątrz).
Dlatego informujemy w niniejszym wątku osoby oczekujące pomocy: informacji o chorobie, konsultacji w diagnostyce i leczeniu - o planowanym czyszczeniu wątków.
W takim przypadku na początku wątku, u góry jego pierwszego postu zostanie zamieszczona następująca uwaga:
"Wątek WYŁĄCZNIE dla celów informacji ŚCIŚLE MERYTORYCZNYCH,
wszelkie komentarze nie związane bezpośrednio z chorobą proszę umieszczać w dziale 'Tu trzymamy KCIUKI'.
Wszystkie inne posty będą stąd usuwane".
Bardzo dobrze jednak zdajemy sobie sprawę z tego ile znaczy wsparcie psychiczne, którego wszyscy oczekujemy i nikt nie zamierza nikomu z Was / Waszych bliskich go odbierać, dlatego Wasze kciuki i oznaki sympatii nie zostaną usunięte z forum, lecz przeniesione do działu "Tu trzymamy KCIUKI' (Hyde Park -> tu trzymamy Kciuki, dział jest widoczny na stronie głównej na dole Hyde Parku), gdzie każdy z użytkowników będzie mógł prowadzić swój wątek 'swobodnie'.
Jednocześnie zapewniamy, iż osoby niewyrażające woli "sprzątania" w ich watkach nie pozostaną bez opieki.
Ich wątki zostaną opatrzone stosownym komentarzem u góry pierwszego posta:
"Użytkownik nie wyraża woli uporządkowania wątku".
W związku z tym prosimy o odpowiedź w niniejszym wątku TYLKO OSOBY CHCĄCE ZGŁOSIĆ SWÓJ SPRZECIW wobec planowanego porządkowania ich wątków na forum.
Termin wniesienia sprzeciwu - poprzez napisanie w tej sprawie posta w tym wątku - upływa w najbliższą niedzielę, 05 września, o godzinie 22:00.
Administratorzy i Moderatorzy Forum DSS |
|