Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak przerzut do skóry pleców nieznanego pochodzenia. |
Adalek
Odpowiedzi: 293
Wyświetleń: 131344
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2019-08-15, 09:40 Temat: Czerniak przerzut do skóry pleców nieznanego pochodzenia. |
szczecha, nic nie wiem na temat zabiegów, ale napisz, co u ciebie, jak się czujesz, czy wszystko jest ok? Ściskam mocno |
Adalek
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2019-05-30, 11:40 Temat: Czerniak przerzut do skóry pleców nieznanego pochodzenia. |
szczecha,wizyta u neurologa jest konieczna, to wygląda na bóle neuropatyczne, występującee w chorobie onkologicznej. Mnie też trochę drętwieją dłonie, dostaję pregabalin lyrica, który jest przeciwlękowy i jednocześnie pomaga na tego rodzaju bóle.
Mam nadzieję, że to wszystko szybko zostanie uśmierzone, trzymam kciuki, żeby było dobrze, musisz na urlop przecież pojechać w dobrym stanie ducha i ciała |
Adalek
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2019-05-29, 09:50 Temat: Czerniak przerzut do skóry pleców nieznanego pochodzenia. |
No to super, urlop na pewno Ci się przyda, trzymamy kciuki, żeby podróż przebiegła bez sensacji żołądkowo- jelitowych .
I pamiętaj, że cały czas jesteśmy z Tobą |
Adalek
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2019-04-05, 18:51 Temat: Czerniak przerzut do skóry pleców nieznanego pochodzenia. |
szczecha, te wakacje od immunoterapii, jak czytałam, chcą wprowadzić, gdy pacjent długo ją otrzymuje i brak progresji się utrzymuje, ale także, by możliwa była regeneracja organizmu przy silnych skutkach ubocznych. Może więc Ciebie da się pod to podciągnąć i będziesz jednak mogła powrócić do nivolumabu, gdy się wzmocnisz .
Jeśli tylko dowiem się czegoś na temat badań klinicznych, oczywiście dam Ci znać. Wspieram całym sercem, trzymaj się. |
Adalek
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2019-04-05, 07:34 Temat: Czerniak przerzut do skóry pleców nieznanego pochodzenia. |
szczecha, bardzo mi przykro, że odmówiono Ci kontynuacji leczenia nivolumabem. Twój organizm wiele przeszedł, może faktycznie potrzebne Ci jest oderwanie od rutyny wlewów, skupienie się na sobie i regeneracji.
A jeśli nie program lekowy, może badania kliniczne, moja onkolog na pytanie, co dalej, jeśli immunoterapia odpadnie, wspominała właśnie o jakichś badaniach, że niedługo będzie mogła w takiej sytuacji coś zaproponować.
Ściskam Cię serdecznie. |
Adalek
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2019-04-03, 18:20 Temat: Czerniak przerzut do skóry pleców nieznanego pochodzenia. |
szczecha, pewnie, że remisja brzmi dobrze, trzymamy kciuki, żeby jutro było pozytywnie .
Tak sobie jeszcze myślę, że na razie może lepiej śluzówki przewodu pokarmowego nie narażać na ewentualne podrażnienia, sama miewam z tym kłopoty i wiem, że czasem zjedzenie lub wypicie czegoś, co działa na śluzówkę bardziej intensywnie źle się dla mnie kończy. |
Adalek
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2019-03-28, 12:08 Temat: Czerniak przerzut do skóry pleców nieznanego pochodzenia. |
Koniecznie zapytaj o dopisanie na skierowaniu na tk nogi, lepiej sprawdzić, czy wszystko ok.
Ja w poniedziałek mam się zgłosić do lekarki, żeby poszerzyła skierowanie, boję się, że to coś złego, ale i tak trzeba stawić temu czoła .
Trzymaj się, szczecha, już niedługo kolejna porcja nivolumabu . |
Adalek
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2019-03-25, 10:52 Temat: Czerniak przerzut do skóry pleców nieznanego pochodzenia. |
szczecha, trzymam kciuki, żeby wyniki kolonoskopii były ok.
A problemy z tarczycą przy immunoterapii chyba są częste, mnie zaczęły się już po miesiącu, czyli po pierwszym wlewie z pembrolizumabu. Wyniki skakały, TSH było i za niskie, i za wysokie, przeszłam Hashimoto, biorę teraz letrox na niedoczynność, zobaczymy, co kolejne badania wykażą. Do tego pojawiło się jakieś zgrubienie na szyi, ale to chyba nie ma związku z tarczycą.
Ściskam i życzę Ci, żeby wlew odbył się w ustalonym terminie |
Adalek
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2019-02-28, 12:40 Temat: Czerniak przerzut do skóry pleców nieznanego pochodzenia. |
To super wiadomość . Teraz trzymamy kciuki, żeby badanie pozwoliło na kontynuację leczenia, na pewno będzie wszystko dobrze |
Adalek
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2019-02-28, 09:17 Temat: Czerniak przerzut do skóry pleców nieznanego pochodzenia. |
szczecha, napisz, jak się czujesz, czy nastąpiła już jakaś poprawa? |
Adalek
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2019-02-14, 16:10 Temat: Czerniak przerzut do skóry pleców nieznanego pochodzenia. |
szczecha, przeszło mi, gdy zaczęłam regularnie pić kisiel z rozgotowanego siemienia lnianego. Nie mam już problemu z bólem brzucha, ani z biegunką, nie biorę nawet niczego osłonowego. Dlatego pomyślałam, że Tobie też mogłoby pomóc. |
Adalek
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2019-02-14, 11:20 Temat: Czerniak przerzut do skóry pleców nieznanego pochodzenia. |
szczecha, ja też miałam bardzo silne bóle brzucha, co prawda bez gorączki, ale bóle były nie do wytrzymania. Do tego biegunka. Dostaję pembrolizumab, więc to w ramach skutków ubocznych. Dostałam ipp w celach osłonowych, nie wiem, czy mi pomógł, na pewno nie od razu, ale pomógł mi z pewnością kisiel z siemienia lnianego, który piję codziennie rano, przed śniadaniem. Wyczytałam gdzieś, że otula ścianki jelita, a dzięki temu pokarm łatwiej i "sprawniej" się trawi. |
|