Nie chcę uszczelniać, bo nie będę miał czym oddychać - mam ropne zatoki od szczeniaka, a przy tym złamaną przegrodę nosową i zatkaną jedną dziurkę.
zufed napisał/a:
Tu się chyba nie zrozumieliśmy Rutinoscorbin nie zatka Ci nosa broń boże, on poprostu uszczelnia drobne naczyńka, żeby zmniejszyć choć troszkę krwawienie. W oddychaniu w żadnym wypadku ci nie przeszkodzi.
Pozatym lek ten nie ma az takiej mocy z pewnością
Owszem, zatka nos, bo zagęści i tak gęstą ropę z zatok - nie przeczytałaś dokładnie.
zufed napisał/a:
Jest coś takiego jak żel znieczulający (zawierający 2% lignokainę).
Dzięki za poradę, może się przyda.
zufed napisał/a:
Na oddziale po radioterapii pacjenci (...) mieli zlecone płukanie buzi rozpuszczoną aspiryną (...), ale ze względu na Twoje krwawienia...
Właśnie dlatego pytałem o działanie miksu paracetamolu z morfiną, bo działa jak aspiryna, czyli przyczynia się do krwawień.
Chodziło mi o wybór: znieczulenie kosztem krwawienia.
zufed napisał/a:
Jeśli pomimo brania morfiny musisz dobierać sobie dodatkowe leki, to może trzebaby zastosować coś innego?
Może tak, dlatego szukam i pytam.
zufed napisał/a:
Czy jesteś pod opieka poradni leczenia bólu, czy leki przepisał Ci Twój lekarz onkolog?
Nie rozumiem co to znaczy "pod opieką"?- ale byłem w przychodni onkologicznej.
I co to jest "twój lekarz"?- też byłem chyba u trzech i każdy gadał coś innego, ale żaden nie był "mój".
Jestem bardzo "zielony" w obcowaniu ze służbą zdrowia.
zufed napisał/a:
Jak z Twoim apetytem?
Nie mam, ale jem na siłę dopóki chcę żyć.
Pozdrówka.
[ Dodano: 2011-02-23, 22:10 ]
Cholera - odpisałem Ci tekstu nie widzę?
[ Dodano: 2011-02-23, 22:12 ]
Teraz widzę, na tym forum zacznę wierzyć w cuda
Logo, jest takie coś jak "poradnia leczenia bólu", dostaje się skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu. Sama jestem pacjentką takiej poradni. Tam mają pomysły nastawione na zniesienie bólu.
A tak przy okazji, to mnie nie pomagały żadne tramale, ketonale i inne, ulgę zupełną przynosiły mi najzwyklejsze czopki diclofenacu i to małe dawki - 50 mg, pomagało na pieczenie w jamie ustnej i na okrutne bóle kostne.
Pijesz nutridrinki? Polecam, są wysokokaloryczne i mają wszystko, co do życia potrzeba.
Pozdrawiam. Trzymaj się !
_________________ Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
Logo, jest takie coś jak "poradnia leczenia bólu", dostaje się skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu.
Wiem, że jest, na tyle to żyję w rzeczywistości, ale po prostu nie chodziłem po lekarzach, ich procedury, kolejki, tajemnicze miny etc, mnie wkur..., denerwują.
Prawdopodobnie niedługo skorzystam z takiej przychodni, jeśli jest gdzie blisko.
Zoja 62 napisał/a:
Pijesz nutridrinki?
Pozdrawiam. Trzymaj się !
Krzywię się, bo to niedobre, ale piję,
Trzymam się i będę trzymał tak długo, jak długo będzie mi się opłacało.
logo, prześlij mi proszę info (np. poprzez prywatną wiadomość ) w jakiej miejscowości mieszkasz - podam Ci adresy poradni leczenia bólu znajdujących się najbliżej. Jeśli zechcesz, pomogę Ci w 'formalnościach', których załatwienie pozwoli Ci zostać pacjentem poradni i po prostu udać się tam na wizytę
logo napisał/a:
nie chodziłem po lekarzach, ich procedury, kolejki, tajemnicze miny etc, mnie wkur..., denerwują.
Dzieje się tyle poważnych spraw dookoła .. więc serdecznie dziękuję Ci za okazję do uśmiechu Tajemnicze miny mnie rozbroiły
[ Dodano: 2011-03-02, 09:32 ]
Swoją drogą - trafiłeś kiedyś na stronę naszej Fundacji? O tajemniczych minach (i nie tylko) też tam piszemy ..
Jeszcze tam nie zbłądziłem, ale pewnie wpadnę w jakąś noc bezsenną, czyli dzisiaj.
Jeszcze raz dzięki za chęć tak konkretnej pomocy. <misiaczek>
[ Dodano: 2011-03-02, 10:34 ]
Zoja 62 napisał/a:
Pijesz nutridrinki? Polecam, są wysokokaloryczne i mają wszystko, co do życia potrzeba.
Już przestałem pić, bo okazało się, że jestem na mleko uczulony, a instynkt mi podpowiadał, że jeśli coś mi baaardzo nie smakuje, to pewnie szkodzi, a na pewno nie pomaga.
Po tych drinkach w gębie miałem piekło.
No i okazało się też, że paracetamol i ketonal mogę z morfiną, tylko ta mleczna dieta mi szkodziła - dodatkowe leki brałem, by zneutralizować bóle związane z zatruciem krowim mlekiem - teraz wykluczyłem mleko i nie potrzebuję dodatkowych przeciwbólaków.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum