butterfly12, wiem ale najgorsze jest to ze nie kwalikuje sie do szpitala mam ponad 8o km dojazdu , marwie sie ze bde sama dojezdzac autem, nie wiem czy dam rade ?
a dlaczego nie możesz leżeć w szpitalu? Nie wiem jaką będziesz miała dawkę promieni. Pacjenci nie mogą już później jeść, najczęściej przyjmują jakieś papki, bywa też tak, że niestety nie mogą w ogóle jeść. Są pacjenci którzy wymiotują przez większą część radioterapii. Niestety każde leczenie może nieść za sobą różne skutki.
[ Dodano: 2015-03-12, 10:45 ]
Szkoda, że musisz dojeżdżać. Ewentualny odczyn lepiej znieść w szpitalu. Podają odpowiednie leki przeciwbólowe itd.
butterfly12, Dzieki, powiedziano mi ze jestem chodzaca eiec moge dojezdzac , a ze mam daleko , propozycja hostelu przy innym szpitalu .Skad by mnie dowozili na radio , ale problem w tym ze tam jest bez wyzywienia i co najwazniejsze bez opieki medycznej , wiec bede tez sama , kuna to juz wole dojezdzac i miec opieke rodziny .Wiem jak mnie dr poinformowala ze bedzie duza dawka i ze bez pega nie zacznie radio , mysle ze jak juz sily mi nie pozwola na dojezdzanie musza mnie wziasc na oddzial
jeśli duża dawka to niestety nie będzie kolorowo i musisz o tym wiedzieć. Odczyn może pojawić się w już w połowie lamp-tak niektórzy mają. Ból jest duży-niektórzy go nie wytrzymują-tak że lepiej , że będziesz miała pega. Zgłaszaj wszystkie niepokojące cię objawy-bo to jest ważne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum