Nasiu bądź przy Tacie...wspieraj Go i mów Mu, jak bardzo Go kochasz, chłoń każdą chwilę...
Życzę siły.
_________________ --
Bernadeta
...nadzieja ma skrzydła, przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów, która nigdy nie ustaje, a jej najsłodsze dźwięki słychać nawet podczas wichury...
Mama 08.01.2012r [*]
Tato 13.08.2013r [*]
To przerażające jak życie w ciągu chwili może wywrócić się o góry nogami. W środę tato nareszcie trafił na oddział radioterapii w celu leczenia radykalnego, tydzień później leżał juz na intensywnej terapii kardiologicznej bo ściągano mu płyny z worka osierdziowego a następnego dnia trafił do hospicjum, bo przecież nie mógł blokować miejsc na radioterapii. 16 grudnia dowiedzieliśmy się, że ma rak a równo po trzech miesiącach- 16 marca hospicjum.
Nie chciał jechać, upierał się na szpital. Boże, to było straszne. Miał przecież pełną świadomość, że to koniec. Teraz z tą świadomością różnie i to mnie trochę pociesza. Dostaje przecież morfinę więc mam nadzieję, że jego świadomość jest zaburzona i do końca nie zdaje sobie sprawy gdzie jest i co się dzieje. Jest bardzo słaby ale wczoraj np bardzo chciał wyjść na dwór i woziłyśmy go z mamą na wózku ponad godzinę po otaczających hospicjum uliczkach. Dziś gorzej. Dusi się bardziej - w płucach ma ponad 9cm guza i wiele mniejszych.
to wszytko tak szybko się stało. Czasami mam wrażenie, że to jakiś film a ja stoję obok i oglądam. Chyba nie dociera do mnie wszystko.
pozdrawiam
Dziękuję za słowa wsparcia.
Tato w sobotę umarł. W hospicjum był 2 tygodnie ale ten ostatni tydzień a szczególnie dwa ostatnie dni były bardzo ciężkie. Trudne do opisania. Byłyśmy z mamą przy nim prawie cały czas. Mówił, że nic Go nie boli, tylko nie miał jak oddychać. Mama była z Nim do końca, ja nie zdążyłam. 31.03 o 9.22 przestał cierpieć. A my... Niestety cierpimy nadal, A życie toczy się nadal a przez chwilę wydawało mi się, ze świat stanął w miejscu. Szkoda, że tak trudno jest się z losem pogodzić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum