Witajcie drodzy forumowicze.
Na początku chciałabym się ze wszystkimi wami przywitać.
To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość jeśli coś jest "nie tak" z moim pisaniem
Po długich wahaniach postanowiłam podzielić się z wami moim przypadkiem.
Na początku stycznia udałam się do stomatologa w celu zdiagnozowania narośli która urosła mi na dziąśle.
Stomatolog wypisał skierowanie do poradni chirurgicznej w Rybniku.
16 stycznia udałam się do poradni chirurgicznej i tam wstępna diagnoza i skierowanie:
23 stycznia udałam się z wizyta do IO w Gliwicach.
Przyjmujący lekarz potwierdził diagnozę i odesłał z kwitkiem:
Z w/w zaleceniami udałam się do poradni chirurgicznej w Rybniku.
Lekarz stwierdził iż nie dysponują odpowiednim sprzętem by wykonać w/w badania oraz by pobrać wycinek do analizy!
Udałam się później do lekarza rodzinnego, stamtąd do chirurga szczękowego i ten dopiero wypisał mi skierowanie do Szpitala w Jastrzębiu-Zdroju.
26 stycznia trafiłam do szpitala w Jastrzębiu.
Tam trafiłam na bardzo miłych i kompetentnych lekarzy za co serdecznie im dziękuje.
Wykonano mi badania krwi, TK, wycinek
W piątek udałam się do domu i oczekiwałam na wynik badania histopatologicznego.
Po wielu dniach niecierpliwości i oczekiwania otrzymałam wyniki badania wycinka:
Ze wszystkimi badaniami udałam się Ponownie do Gliwic, potem na konsylium i ostatecznie przyjęta zostałam do IO w Gliwicach.
12 marca zostałam zoperowana. Operacja była bardzo długa - na sale zabrano mnie przed 8 rano a na OIOM wróciłam przed 20:00.
Oto wypis ze szpitala:
Dwa dni temu w czwartek otworzyła mi się rana pooperacyjna między ustami a nosem.
W piątek miałam zdejmowane szwy z twarzy i lekarze kazali przyjechać we wtorek celem ponownego zszycia tego co mi pękło.
Na 17 kwietnia muszę zgłosić się po odbiór badań h-p materiałów pooperacyjnych.
Na 18 kwietnia mam już wyznaczoną radioterapię.
To tyle „suchych” Faktów.
W chwili obecnej najbardziej dokucza mi ból nogi, z której pobierana była kość.
No i strasznie ciągnie mnie do papierosów.
Chciałabym zapytać jeszcze czym najlepiej płukać jamę ustną po posiłku i jak o nią najlepiej dbać teraz.
Chciałam podziękować wszystkim osobom z tego Forum które męczył mój syn pytaniami - w szczególności Arturowi - Gaździe.
Pozdrawiam Was gorąco i Wesołych oraz Zdrowych Świąt dla wszystkich.