Witam
Proszę o opinię, czy ktoś się wyleczył z czegoś takiego
TK
W miąższu wątroby hipodensyjne meta w
- W seg. 4 podtorebkowo o wym 7cmx7cm i drugie mniejsze ognisko przywnękowo o wym. 1,5x1,2,
- w seg. 3 o wym.6,4x4,0
- w seg 7 o wym 1,3x1,0
- w seg.8/5 trzy o wym do 2,0x1,8
- w seg.6 dwa o wym.do 2,3x2,0
Poza tym w partiach podprzeponowych jeszcze kilka rozsianych guzgów do 1,0 cm.
Na pograniczu esico-odbytniczym masa guza powodująca pogrubienie ściany jelita na całym obwodzie do 1,5 cm z przechodzeniem nacieku na tkankę tłuszczową około jelitową. Satelitarnie do masy w przestrzeni przedkrzyżowej powiększone węzły chłonne o wym. Do 2,0x1,6 cm.
CEA - 520
Rozumiem, że pytasz, czy ktoś wyleczył się z raka jelita grubego z takimi przerzutami - nie dysponujemy niestety światowymi statystykami dot. dokładnie takiego wyniku, obawiam się, że raczej nikt takimi nie dysponuje.
Natomiast jeśli pytasz jakie są rokowania czy możliwości leczenia, musimy znać cały przebieg choroby, pełną dokumentację z czasu diagnostyki i leczenia - kiedy została stwierdzona choroba, w jakim stopniu zaawansowana, jak była leczona, z jakim skutkiem.
ja nie jestem specjalistką ale teraz widze na przykładzie mojej mamy co jest dobre a co złe - ważne by chory się leczył brał te wstrętne chemię - dodatkowo u lekarza rodzinnego - kroplówki z elektrolitami czy inne (badania pokazują braki ) - jeśli jest osłabienie - - żadnych cukrów prostych - i dużo wsparcia
pozdrawiam i życzę zdrówka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum