Witajcie
mam wynik biopsji
"BAC hypoechogenicznego guzka powłok w bliźnie po cesarskim cięciu pod usg. Treść białkowa i krwista zhemolizowana, liczne syderofagi, liczne płaty pobudzonych komórek nabłonka gruczołowego bez cech atypii cytologicznej, strzępki tkanki łącznej podścieliskowej, rozsiane limfocyty, granulocyty i fibroblasty.
Obraz cytologiczny zmiany łagodnej (endometriosis susp.)
wskazana weryfikacja histologiczna zmiany wyciętej w całości".
No i chyba mam potwierdzoną endometriozę, jestem umówiona na wycięcie 1 października jako ze to łagodne postanowiłam dać sobie "spokój" z lekarzami na wakacje. Pozdrawiam i jeżeli zufed uzna że temat jest niezwiązany onkologicznie to proszę o przeniesienie żeby nie "zaśmiecać" forum. Pozdrawiam i muszę wam powiedzieć na razie odetchnęłam teraz pozostaje walka o mamę.
_________________ [*] śpij spokojnie kochana moja (27.09.2015)
Witam
jestem już po operacji i wycięciu guzka. Lekarka powiedziała ze ze względu na możliwość "odrastania" jeśli to endo usunęła też odrobinę tkanki wokół aby nic nie pozostało. Za 3 tyg. (no już za 2) wynik. Jestem dobrej myśli ale strach pozostaje do końca do póki się wyniki nie zobaczy na własne oczy. Pozdrawiam
Witajcie
Mam wynik:
"Endometriosis. Guz wycięty w całości, marginesy wolne". Dzięki za wszelkie rady, proszę zufed przenieś wątek bo jest już nie istotny na forum, teraz mogę odetchnąć. A wszystkim życzę dużo siły i wiary w walce z paskudą.
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum