Oto wynik z Tomografu Komputerowego.
Opis: Badanie kT stawów biodrowych zmian nie wykazuje. Widoczna przebudowa struktury tkanek miękkich bocznej części mięśni pośladkowych - zwłaszcza pośladkowy większy w strefie powierzchniowej. Badanie wykonane bez podania środka kontrastowego utrudnia ocenę tkanek miekkich.
Z tego co sie dowiedziałem by podać "środek kontrastowy" trzeba leżeć w szpitalu
Inne badania:
ob -3-
Napisze co jest nie w normie bo jest wyników wiele ale tylko te są ponad norme.
RDW: 15.1 H% norma <10-15>
#MON: 0.3 norma <0.3 do 0.8>
jeszcze mam wyniki z moczu, ale wydaje mi się że nie są one potrzebne. czekam jeszcze na wynik z tarczycy...
co do badania na fosfotaze kwaśną - nie zrobiłem bo na wynik trzeba czekac 3 tygodnie. masakra.
Ból z dnia na dzień jest coraz silniejszy. Co dzień o 3 nad ranem budze się z bólem.
Moje objawy: zaczyna bolec na wieczór, rwie w nocy, ból promieniuje do kolana. Po wykonywaniu jakiś czynności fizycznych przez dłuższy okres czasu ból stopniowo ustępuje. Wczoraj ustąpił do takiego stanu że przeszedłem się okolo 2 kilometrów prawie nie kulejąc. Lecz po godzinie siedzenia na kanapie ból powraca i się nasila. Dochodzi do takiego stopnia że nie moge podnieść nogi.
Proszę o diagnozę co to jest. Jade w czwartek do ortopedy z tymi wynikami. Ale zastanawiam się czy do ortopedy z tym w ogóle powinienem się udać... chyba ktoś inny jest od mięśni. Bo wychodzi na to że jest to w mięśniu.
ps moja temperatura organizmu utrzymuje się w granicy 37,4 C*
Pomocy