U mojej 30 letniej kuzynki badanie USG potwierdziło raka wątroby około 1/2 zajęta przez chorobę. Mieszka koło Bytowa. Powiedzcie od czego zacząć , jakie badania zrobić , do jakiego lekarza uderzyć.Liczy się każdy dzień.Piszcie na adres adippp@wp.pl
Moja teściowa miała w Słupsku operowanego raka piersi - operacja oszczędzająca u chirurga-onkologa dr. Zorana Stojcewa i była zadowolona z tego lekarza. Dodam że przez 30lat pracowała w słupskiej służbie zdrowia więc zna chyba wszystkich lekarzy. Tylko nie wiem czy przy takim raku wątroby wchodzi w grę leczenie operacyjne.
adippp - przede wszystkim trzeba się zgłosić do onkologa, zrobić badania które mogą wskazać czy to rak pierwotny czy przerzutowy (biopsja, tomograf komputerowy, markery w krwi itp).
Przede wszytskim jednak onkolog zleci odpowiednie badania i w zalezności od rodzaju nowotworu (operacyjny bądź nie) podejmie leczenie....
wydaje mi się,ze tomografie albo rezonans jeszcze powinno sie zrobic oraz badnie krwi( te takie wątrobowe) i wtedy dopiero mozna zastosowac leczenie. Przynajmniej w przypadku mojego taty tak bylo. w Słupsku dobry specjalista od chemioteapi to doktor Kwiatkowski. A dobry chirurg onkologiczny to Zoran Stojcev( ale z tego co mi sie wydaje przy rozsianych zmianach operacja nie wchodzi w gre) Bedzie dobrze,wiara to podstawa. 3mam kciuki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum