mam kolejne skierowanie, tym razem na rezonans miednicy i jamy brzusznej, szybko sie nie odbedzie, al co zrobić. Bóle w prawej pachwinie ciągle obecne, mimo że upłynęło już sporo czau od punkcji, ciągl boli mnie wezeł.
dobra Panowie i Panie, nie chce Wam zawracać gitary ale możecie napisać co zrobilibyście na moim miejscu? Tak jak napisalem czekam na rezonans, urolog stwierdził ze trzeba wyjasnic kwestie powieksznych wezlow, jednak onkolog po punkcji sprawę zamknął. Dzisiaj na przykład od rano czuje bóle i kłócie w pachwinie i okolicach pęcherza, pojawiają się one prawie codziennie ale dzisiaj nad wraz często. Czy powinienem coś działać w kwestii biopsji?
Moim zdaniem trzeba poczekać na rezonans. Co prawda BAC węzłów może dać wynik fałszywie ujemny, ale obecność makrofagów i opis o elementach odczynowych wskazują na jakiś stan zapalny.
do rezonansu sie nie zmieściłem (wzrost, barki;-)) stąd dziś odebrałem wyniki TK jamy brzusznej i miednicy z kontrastem
Witam
mezczyzna, 27 lat, samopoczucie dobre. Kiedyś miałem usuwanego sporego tluszczaka, nastepnie badania - wszystko OK. Pozniej powiekszyly mi sie wezly w pachwinach - biopsja - zmiany odczynowe. Teraz odebralem wyniki TK jamy brzusznej i miednicy. Generalnie wszystko w porzadku, poza:
- Wartości pochłaniania w obrębie wątroby średnio 50jH, wyższe w porównianiu ze śledzioną. Wątroba bez zmian w miąższu, niepowiększona
- W okolicy krętniczo-kątniczej widoczne są powiększone węzły krezeki do 1.5cm kulistego kształtu.
Dodam, że często mam biegunkę, a na ostatnim USG (pół roku temu stwierdzono stłuszczenie wątroby). Dziś na TK stłuszczenia nie ma.
Wezły pachwinowe do 15mm (zmalały)
Czy wyniki wymagają innych badań, i co o tym sądzić?
dziękuję
[ Dodano: 2011-01-20, 19:10 ]
ps. z tego co wyczytałem to węzły kreski mogą być powiększone na skutek problemów z jelitami, które mam, a wyższe pochłanianie wątroby może być spowodowane złą dietą/odżywianiem... ?
nie chce Wam zawracać głowy, ale skoro założyłem kiedyś taki wątek to spytam:
od wielu miesiecy regularnie krwawie przy oddawaniu stolca. Krew jest bardzo często, biegunek specjalnie nie mam (zalezy co zjem). Miałem kolonoskopię i wszystko ok, bez zmian. Skąd ta krew? co mogę zrobić?
różnie, często jest jasnoczerwona, świeża, czasem stolec jest czarny w kilku miejscach jak by była stara, pojawia się na stolcu albo w nim
[ Dodano: 2011-10-15, 17:40 ]
no i czasem na papierze ale to jak np,. uszkodze sluzowke. Tylko ze wtedy czuje, ze jest uszkodona, ale czesto wszystko idzie po mojej mysli i krew i tak jest
civic,
Ja nadal nie wiem, czy osoba o nicku haloperidol to Ty? Jeśli tak, to przede wszystkim prosimy o pisanie pod jednym nickiem, żeby nie wprowadzać zamieszania na forum.
Jeśli haloperidol to Ty, to ja się niepokoję o Twój stan psychiczny. Stwierdzam, że masz kancerofobię: guzek w piersi, znamię barwnikowe podejrzane o bycie czerniakiem, "mięsak", który okazał się tłuszczakiem, węzły chłonne badane wielokrotnie i na wiele sposobów od lat, a teraz przygody z jelitem grubym, również ciągnące się od miesięcy i jak na razie bez potwierdzenia konkretnej choroby.
Stolec "czarny w kilku miejscach" możesz mieć po zjedzeniu jagód lub czarnych porzeczek, świeża krew w stolcu może być spowodowana obecnością hemoroidów. Z tego, co widzę lekarze na razie nie zdiagnozowali u Ciebie żadnej choroby somatycznej. Piszesz w którymś miejscu, jako haloperidol (jeśli to Ty), ze jesteś leczony lekami psychotropowymi. Z jakiego powodu jesteś leczony? Jakimi lekami? Możesz mieć jakieś powikłania polekowe. Niewiele wiemy o Tobie, nie udzielimy w związku z tym porady. Pomijam już fakt, że to Forum jest stworzone z myślą o pomocy pacjentowi z chorobą nowotworową.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
po pierwsze nie mialem nigdy guzna w piersi, prosze ponownie przeczytac temat, moze dojdzie panie do srosownych wnioskow, po drugie znamie i czerniaka znalezli lekarze, a nie ja, podobni "miesaka", wezly tez oni NIE JA, krew jest prawdziwa
po trzecie nie jem jagod i porzeczek. Czy na prawde mysli pani ze pisalbym o tym po zjedzeniu takich rzeczy? po czwarte pozrawiam lekarzy rodzinnych, ktorzy najlepiej czuja sie w leczniu przeziebien i gryp, przykro mi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum