Autor |
Wiadomość |
Temat: Polipowatość rodzinna i nowotwór jelita grubego |
zufed
Odpowiedzi: 37
Wyświetleń: 28726
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2009-12-16, 23:20 Temat: Polipowatość rodzinna i nowotwór jelita grubego |
a jak się czujesz? |
zufed
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2009-12-08, 11:56 Temat: Polipowatość rodzinna i nowotwór jelita grubego |
jedyny plus taki, że będziesz jadła spaghetti nie na żywca a smacznie śpiąc. |
zufed
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2009-12-07, 21:51 Temat: Polipowatość rodzinna i nowotwór jelita grubego |
krysiek trzymam kciuki, pomyśl sobie, że połykasz pyszne długie grube spagetti czekamy na relację |
zufed
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2009-11-04, 21:00 Temat: Polipowatość rodzinna i nowotwór jelita grubego |
Krysia trzymam kciuki za duodenoskopię i szczerze współczuje.Uważam, że to skandal że nie dość że człowiek chce zapłacić to nagle się okazuje, że nie ma takiej możliwości.
Cieszę się, że już uporałaś się z lokatorem na nodze.
pozdrawiam
zuza |
zufed
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2009-10-20, 17:54 Temat: Polipowatość rodzinna i nowotwór jelita grubego |
Żadna plama cośty
A o terminie operacji coś wiadomo?Czy narazie to plany?
Pewnie napisz coś może ktoś będzie zainteresowany tematem. Wiedzy nigdy za mało
pozdrawiam |
zufed
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2009-10-19, 21:40 Temat: Polipowatość rodzinna i nowotwór jelita grubego |
Próbowałam pogrzebać w necie i w sumie sprawa ma się tak:
dysplazja małego stopnia umiarkowanego i wysokiego.Ta wysokiego stopnia oznacza bezpośrednie zagrożenie rakiem już niestety, ta małego stopnia może się czasem cofnąć.
Co do pytania na temat zabiegu- niestety nie wiem a nie chce Ci głupot naopowiadać
Co do dysplazji to przeglądałam to forum, może Ci się przyda http://crohn.home.pl/forum/index.php
pozdrawiam |
zufed
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2009-10-19, 12:40 Temat: Polipowatość rodzinna i nowotwór jelita grubego |
Na tyle ile się orientuję, rozpoznanie, które przytoczyłaś to gruczolak cewkowaty (dysplazja niskiego stopnia). Oznacza to zmianę nie złośliwą, jednak wymagającą obserwacji i okresowej kontroli, czyli to co powiedział Twój lekarz (poprzedni post).
Tyle jestem w stanie powiedzieć, może się wypowie ktoś bardziej obeznany w temacie.
Pozdrawiam Cię serdecznie |
|