1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak krtani |
yarass
Odpowiedzi: 93
Wyświetleń: 40705
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-11-15, 11:02 Temat: Rak krtani |
Głowa do góry.
Pewnie będzie jeszcze chemia by kompletnie dobić komórki rakowe, ale to pewnie później.
Oby Tato czuł się lepiej.
U mnie niestety nastąpiły komplikacje. 18 października ratowaliśmy ojca by nie umarł - miał na aorcie brzusznej tętniaka wielkości 11x12x11 cm który pękał oraz dwa mniejsze w wielkości 6x4x5 cm. Mało co bym nie pochował ojca. Jednak przed tym miał wykonaną biopsje i wynik pokazał, że jest kolejna wznowa oraz martwicze komórki. Sam guz się powiększył z rozmiaru 12x22 mm do 44x31x42 mm. Czekaliśmy aby Tato doszedł do siebie po operacji przez długi okres czasu (niestety dość poważny zabieg). Teraz mamy na
18 listopada umówiona wizytę u onkologa - oby było pozytywnie. Trzeba być dobrej myśli.
P.S Tato zleciał z wagi 88 kg do 73 w ciągu 1,5 miesiąca teraz już je całkiem normalnie i wraca powoli do siebie a ja mu wykonuję rehabilitację na nogi by mięśnie się nie zastały.
Pozdrawiam i życzę by wszystko się udało. |
yarass
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-09-03, 20:57 Temat: Rak krtani |
Kaska89 napisał/a: | Witaj Yarass
U mojego taty krtań była wycięta wraz z węzłami chłonnymi więc myśleliśmy że dzięki temu jest większe prawdopodobieństwo że nie będzie nic złego się działu ale jednak stało się jak się stało.. |
U mojego Taty też tak było, że miał wyciętą krtań wraz z węzłami chłonnymi. Cały problem tkwi w tym, że wszystkich węzłów ponoć nie da się wyciąć.
Miałem to szczęście, że w miejscu gdzie była przeprowadzana operacja był konkretny lekarz.
Na pytanie jakie Tato ma rokowania odpowiedział:
" Wycieliśmy tyle ile mogliśmy w 100 % nie daję pewności, że wszystko zostało wycięte, bo niestety może zostać mała komórka która będzie atakować"
Jak powiedział tak się sprawdziło. Tato obecnie jest po chemii i czekam właśnie na wyniki z BACC oraz dziś byłem na USG. Też czekam na wyniki i ta niepewność i czekanie jest najgorsze w takiej chorobie (byle do czwartku i piątku).
No nic zostaje zawsze wiara, że się uda , czasem modlitwa a czasem trochę farta.
Trzymam mam kciuki za Tatę i powodzenia |
yarass
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2013-09-03, 20:42 Temat: Rak krtani |
Nata2012 napisał/a: | Od operacji zlecial juz ponad miesiac to pojawia mu sie krew, nie wiem czy to normalne... moze to rurka podraznia, moze po kaszlu Nie wiem czy to normalne czy powinnismy jechac do lekarza :(
Pozdrawiam |
Witaj.
Jeśli rurka podrażnia, czasami pojawia się krew w niej oraz plucie krwią wraz z wydzielająca się flegmą - jest to normalny objaw, tak przynajmniej tłumaczyli mi to lekarze w przypadku mojego Taty.
Strach jest objawem naturalnym przy raku. Mój Tato nie ma tyle szczęścia i oprócz wyciętej krtani, ma zaatakowane węzły chłonne przyuszne, z którymi walczymy właśnie po skończonej radioterapii (ponad rok).
Słowa mojego Tato "Mimo wszystko i tak jest dobrze bo mam dla kogo walczyć z tym chole...m"
Kaska89:Śledzę wątek od jakiegoś czasu i mogę jedynie życzyć powodzenia w leczeniu Taty oraz cierpliwości i siły abyś mogła to przejść razem z nim ... trzymam kciuki. |
|
|