1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Może Wy coś poradzicie... |
trebor
Odpowiedzi: 163
Wyświetleń: 61765
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2016-06-22, 13:04 Temat: Może Wy coś poradzicie... |
Ponad rok minął ... nadal nic nie wiadomo
trochę się zgubiłem, nie mogę znaleźć wyniku pobrania węzła z szyi. Co wyszło po operacji/zabiegu pobrania? |
trebor
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2015-09-04, 19:32 Temat: Może Wy coś poradzicie... |
Miałem pobierany z szyi, węzeł szyjny głęboki, pod mięśniem sutkowo-obojczykowo-coś tam. Pierwsza doba była ciężka, ponieważ miałem już wtedy objawy suchego kaszlu (przez chłoniaka) i cuda robiłem, aby nie zakaszleć. Najgorsze jest kichniecie, ważne, aby nie powstrzymywać, bo wówczas jest odczucie, jakby szyja wybuchnęła. Podnoszenie głowy również nietypowe, bo przy udziale ręki. Z każdą dobą jest lepiej.
Jeśli będziesz miała pobierany jakiś węzeł płytko położony, pewnie będzie łatwiej. Niech uważają na nerw, chyba barkowy, bo łatwo go uszkodzić i wtedy już nie podniesiemy ręki, a zdarzają się takie przypadki, bo okolica trudna: tętnice, nerwy, żyły. Po operacji pierwsze pytanie nie było jak się Pan czuje, tylko proszę podnieść rękę.
Ogólnie do przeżycia. |
trebor
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2015-05-14, 09:11 Temat: Może Wy coś poradzicie... |
Bodajże do 10mm traktuje się jako "normalne".
Nie tworzą pakietów? |
trebor
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2015-05-13, 06:44 Temat: Może Wy coś poradzicie... |
Madzia_ napisał/a: | Wczoraj byłam na konsultacji z tk i w sumie wszystko w porządku śledziona i wątroba na granic, kilka lekko powiększonych węzłów w śródpiersiu. |
A nikogo nie zastanawiają te "kilka" powiększonych węzłów w śródpiersiu? Jest kilka niszowych choróbsk, które je powiększają, reszta to chłoniaki. |
|
|