1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Półmisek antyrakowy |
tomasus1
Odpowiedzi: 137
Wyświetleń: 62686
|
Dział: Wspomaganie konwencjonalnego leczenia onkologicznego Wysłany: 2011-07-19, 19:15 Temat: Półmisek antyrakowy |
Oj oj, to tak żartobliwie było. Jeśli jakaś niewiasta poczuła się dotknięta - przepraszam. Absolutnie nie miałem zamiaru kogoś urazić - faktycznie faux paus z mojej strony. Będę się pilnować, obiecuję |
Temat: Półmisek antyrakowy |
tomasus1
Odpowiedzi: 137
Wyświetleń: 62686
|
Dział: Wspomaganie konwencjonalnego leczenia onkologicznego Wysłany: 2011-07-13, 22:57 Temat: Półmisek antyrakowy |
Jeśli mogę to wtrącę swoje skromne trzy grosze.
Jestem na początku tej całej imprezy w leczenie nowotworu, mój robaczek to synovial sarcoma. Jestem przed prawidłowym wycięciem guza (zostało kawałek albo już odrósł), potem chemia, naświetlanie i inne przyjemności.
Co do wpływu diety na powstanie nowotworu - w moim przypadku nie ma żadnego związku. Nie palę, nie piję, z babami się nie szlajam nie wącham tego i owego, waga ok i co? I nic. Złapałem drania. Wiadomo, każdy nowotwór jest inny, z pewnością można by wyodrębnić grupy gdzie wieloletnie złe odżywanie może "pomóc", o paleniu i raku płuc nie wspominam.
Natomiast zdrowo odżywiać się zawsze warto - czy się zdrowym czy chorym. Ale warto też nie wpadać w jakąś obsesję. Dobre lody czy czekolada to nic złego - coś się należy od życia Sam mam zamiar jeszcze bardziej się przyłożyć do dobrego odżywiania mając na uwadze praktyczne lekcje z chemii jakie będę miał. Zdaję sobie sprawę że muszę przygotować organizm na to co mnie czeka.
Stosowanie niekonwencjonalnych diet? Proszę bardzo, każdy ma prawo próbować coś innego i wierzyć że mu to pomoże. |
|
|