1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Poprosze o małą interpretację ... |
tati
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 5629
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-04-26, 19:42 Temat: Poprosze o małą interpretację ... |
Zmiana budzi minimalny niepokój onkologiczny.
przestraszony napisał/a: | powtórzyć tk za 3m-ce. |
przestraszony napisał/a: | zrobić tk za 2mce |
Wykonanie TK za 3 miesiące jest postępowaniem optymalnym.
przestraszony napisał/a: | Jak go zacząłem wypytywać co i jak i po co, to na odwal się (i widać to było w jego oczach, że już powiedział mi wszystko i żebym tylko stąd wyszedł) wypisał mi skierowanie do pierwszego lepszego szpitala na diagnostykę (narazie nie skorzystałem)... |
Jeżeli jesteś przerażony, że na pewno masz raka i za tydzień umrzesz możesz "skorzystać" ze skierowania. Zostanie wykonana bronchoskopia, próba biopsji cienkoigłowej, diagnostyka w kierunku gruźlicy.
Każdy węzełek chłonny, który wyczuwasz pod skórą może być bardzo wczesnym chłoniakiem, każde znamię na skórze może być małym czerniakiem. Nie wszystkie węzły trzeba z tego powodu usunąć, nie wszystkie znamiona należy wyciąć. Jednak, jeśli ktoś panikuje, to na pewno chirurg usunie znamię, bo jednak 100% pewności w medycynie nie ma.
przestraszony napisał/a: | skierowanie do pierwszego lepszego szpitala na diagnostykę |
Od blisko 10 lat nie ma rejonizacji, a o wyborze szpitala gdzie się chcesz diagnozować decydujesz sam. |
|
|