1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 26
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: mięsak ból biodra
soja

Odpowiedzi: 1317
Wyświetleń: 377242

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-05-11, 23:56   Temat: mięsak ból biodra
Zuziu, to co teraz napiszę mnie samą przyprawia o dreszcze, ale czytałam ostatnio, ze bardzo dobrym sposobem na trudno gojące się rany są tzw. żywe opatrunki :roll: . Czyli prosto mówiąc do rany przykłada się kompres ze specjalnie wyhodowanymi larwami much [uoeee] . One tam włażą i oczyszczają ranę zjadając wszystkie chore tkanki . Z tego co widziałam to rzeczywiście potrafią wyleczyć rany, które doprowadziły prawie do amputacji ( było o facecie, który miał cukrzycową stopę i praktycznie nie miał pięty . Żadne leczenie nie skutkowało . Robaczki wkroczyły do akcji i uratowały nogę ) . Wiem, że to obrzydliwe i nawet nie potrafię powiedzieć, czy bym się na takie coś zdecydowała ( chyba nie [uoeee] ), ale zawsze to jakaś opcja w razie czego . Do poczytania : http://www.nto.pl/apps/pb...NKA03/735282599 , http://zdrowie.wieszjak.p...czeniu-ran.html , http://www.swiat-zdrowia....aki-ktore-lecza
soja

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-05-05, 14:26   Temat: mięsak ból biodra
Cześć Zuziu :) . Dobrze, że ropa wylazła [yee] . Może rzeczywiście to była przyczyna :roll: . Oby się tam więcej nie zbierała w każdym razie . A czy rana się zmniejsza ?
soja

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-04-30, 20:52   Temat: mięsak ból biodra
Zuziu, to twoje gorączkowanie jakieś dziwne jest :roll: . Jaka może być przyczyna ? Przecież to nie powinno tak być :/ . Może jeszcze raz by ci posiew zrobili ? I jeszcze CRP podniesione . Zgwałć lekarza, żeby coś z tym zrobił wkońcu [hehm]

[ Dodano: 2012-04-30, 21:53 ]
A tak wogóle to miło cie widzieć :cmok:
soja

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-04-24, 18:52   Temat: mięsak ból biodra
Cytat:
Tak wiec sobie radzę i doglądam mojej dziury sama (bez śmiechu i brzydkich skojarzeń proszę!)

:lol: :lol: :lol:

[ Dodano: 2012-04-24, 19:54 ]
Sorki Zuziu, ale nie mogłam się powstrzymać 8-) . Dobre ;) . Najważniejsze, że się dziura goi i zmniejsza :) .
soja

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-04-23, 21:42   Temat: mięsak ból biodra
Zuza, a jak teraz rana wygląda ? Lepiej ? Goi się ? Wogóle możesz ją podejrzeć ?
soja

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-04-16, 21:52   Temat: mięsak ból biodra
Ja nienawidzę prasować, toteż nigdy tego nie robię ;) . Jak chcę coś wyprostować to moczę i wystawiam na wiatr na parę dni :yyy: . Albo wmawiam mężowi, że wcale nie widać, że jest pomięte i że jak chwilę pochodzi to każda niewidoczna zmarszczka się wyprostuje :devil:
soja

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-04-04, 16:08   Temat: mięsak ból biodra
Zuziu, a czy oni robili ci posiew z tej rany ? Z ciebie to naprawdę dzielna kobietka jest :uhm!:
soja

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-02-22, 23:13   Temat: mięsak ból biodra
Zuzinku :cmok: :littlehs:
soja

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-02-02, 21:46   Temat: mięsak ból biodra
I ja też :okok"
soja

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2012-01-25, 23:38   Temat: mięsak ból biodra
Zuziu, trzymam kciuki kochana :okok" . Dużo siły do pokonania tego sukin.... wrednego .
soja

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2010-07-31, 12:12   Temat: mięsak ból biodra
To dobrze, że śpik ruszył i oby tak zostało :) . Pisz częściej co u ciebie, bo my się tu martwimy co u naszej dobrej duszyczki słychać. Buziolki dla ciebie :cmok: i pochwała dla śpika :uhm!: .
soja

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2010-07-27, 21:33   Temat: mięsak ból biodra
Zuzia, co słychać :hop!hop!: ? Jak się ma bioderko i śpik ?
soja

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2010-06-17, 12:26   Temat: mięsak ból biodra
Życzę Ci, aby wszystkie plany,
nawet te wydające się abstrakcyjne udało się zrealizować.
Szczęścia - dzięki któremu te zamierzenia będą realne.
Zdrowia, które pomoże w ich realizacji.
Pieniędzy - bez których, nawet te najwybitniejsze są niczym.
I przyjaciół, z którymi te sukcesy będzie można dzielić.
:flow: :flow: :flow: :flower: :flower: :flower:
soja

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2010-06-13, 11:42   Temat: mięsak ból biodra
No tak, do listonosza głupio byłoby strzelać, ale profilaktycznie można go zdzielić kijaszkiem :rrr: :lol: .
soja

PostDział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego   Wysłany: 2010-06-12, 20:57   Temat: mięsak ból biodra
Zuzia, nic się nie przejmuj, bo takiej super istotce jak ty mogą przyjść tylko same dobre nowiny :-D . A skrzynkę potraktuj odpowiednio :pifpaf: , co by wiedziała jakie wieści ma przyjmować.

Strona 1 z 2
Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron