1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak przerzutowy o nieustalonym ognisku pierwotnym |
skiper
Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 8320
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2011-04-07, 21:22 Temat: Czerniak przerzutowy o nieustalonym ognisku pierwotnym |
Cytat: | biofanka napisał/a:
W momencie kiedy musimy własnym nazwiskiem odopwiadac za słowa ważymy je bardziej dokładnie. |
Może i tak, akurat osobiście się nad tym nie zastanawiałem bo zawszę mówię/ piszę co myślę i co mi leży na wątrobie oraz zawsze jestem gotów to sygnować swoją osobą bo to dla mnie logiczne.
Trochę zjechaliśmy z tematu, a może nie ... ale dobrze bo warto było, pewno sporo osób to czyta i wyrabia sobie własne zdanie - i o to chodzi
Pozdrawiam:) |
skiper
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2011-04-06, 22:19 Temat: Czerniak przerzutowy o nieustalonym ognisku pierwotnym |
Również popieram Qwera.
Biofanka tak jak napisałem: anonimowości nie popieram absolutnie, odpowiedzialnośc za słowa tak. Popieram też stwierdzanie faktów, jakie by nie były i pisanie o tym, oczywiście jak najbardziej sygnując to własną osobą. Nie nazywajmy oskarżeniami opisywaniem faktów, nazwijmy to może : relacji z wizyt u konkretnego lekarza. Czemu od razu oskarżenie? Każda czytająca taki wątek osoba może i ma prawo wyrobić sobie własne zdania, a ewentualnie lekarz jeśli czuje się urażony również ma prawo dochodzić swoich praw, prawda?
Więc jeszcze raz: anonimowości stop! wolnej wypowiedzi : droga wolna |
skiper
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2011-04-06, 19:22 Temat: Czerniak przerzutowy o nieustalonym ognisku pierwotnym |
Dokładnie Kassiulek, bo przecież chyba po to są tego typu fora, by pomóc (w pierwszej kolejności choremu). Jeśli byłoby to cenzurowane, taka wymiana informacji to... najdelikatniej nazwałbym to ... żenadą. I zastanowił się nad głębszym sensem istnienia takiego forum...
|
skiper
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2011-04-06, 12:50 Temat: Czerniak przerzutowy o nieustalonym ognisku pierwotnym |
Cytat: | Z regulaminu forum:
Cytat:
Na Forum obowiązuje zakaz krytyki wszelkich osób trzecich z użyciem danych mogących te osoby jednoznacznie identyfikować (w szczególności mowa o imieniu i nazwisku, ale i o miejscu pracy etc.) w sposób anonimowy.
Jeśli kogoś imiennie krytykujesz - podpisz się (tj. również ujawnij swoje dane osobowe) oraz zadbaj o to, by umożliwić kontakt z Tobą (w profilu oznacz swój adres email jako jawny). |
I bardzo słusznie, zresztą krytyka nie jest wskazana
Miałem na myśli stwierdzanie prostych faktów, jak na przykład niejednokrotnie tu czytałem, że np. Pan doktor X był miły , poświęcił mi czas, skierował mnie tu i tam- ok. to pozytywny fakt o którym często się tu pisze i bardzo dobrze, aczkolwiek również nie omieszkam napisać ze swej strony jeśli mi się przydarzy , że np Pan doktor Y poświęcił mi całe 3 minuty czasu, nie raczył dokładnie zerknąć w wyniki, zbył mnie. Nie uważam tego za jakąkolwiek krytykę tylko stwierdzenie zaistniałego faktu, niestety w tym przypadku negatywnego.
Na marginesie dodam, iż zauważyłem , że osoby które napisały w tym poście - akurat wszystkie ujawniają swe maile. Każdego można sprawdzić po IP. Nikt nie jest w sieci anonimowy i bardzo dobrze. Ja , jeśli zdarzy mi się opisać taki, bez wachania dodatkowo podpiszę się pod nim własnym imieniem i nazwiskiem
Pozdrawiam |
skiper
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2011-04-06, 08:32 Temat: Czerniak przerzutowy o nieustalonym ognisku pierwotnym |
Powiem szczerze, że jestem zdziwiony. Wydawało mi się , że właśnie udział w takim badaniu gwarantuje lepszą opiekę (aczkolwiek nie mam osobistych doświadczeń). Z tego co piszesz wynika, ze widocznie niektórzy lekarze patrzą tylko na kasę nie na dobro pacjenta. Może warto byłoby założyć taki wątek na forum? Piszemy o tych dobrych , wymieniamy ich imię i nazwisko, może piszmy też o tych marnych, po co ktoś następny ma się "naciąć"? A może byłaby to przestroga dla jednego czy drugiego, że pacjenta nie warto jednak olewać bo można sobie popsuć reputację.
Pozdrawiam
Sławek |
|
|