1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Zmiana w gałce ocznej |
sarenka
Odpowiedzi: 58
Wyświetleń: 29185
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-05-13, 19:20 Temat: Zmiana w gałce ocznej |
malgosia68 napisał/a: | że jest to czerniak to jaka jest droga leczenia, ch | -myślę,że operacja.
malgosia68 napisał/a: | Mam zdrowe drugie oko i dam radę z jednym. | -znałam panią,która miała czerniaka w oku.Gdy ją spotkałam(około 1992r.) była już ponad 5 lat po operacji.Miała usuniete oko,a dodatkowo jakieś tkanki?-no,nie wiem dokładnie co w obrębie oka.Dość ,że twierdziła,że ma zaburzone czucie.
Chorobę wykryto,bo chorowała na cukrzycę i miała często wykonywane badania okulistyczne.
Była wówczas w wieku około 60 lat.W sumie po operacji żyła kilkanaście lat,a umarła na powikłania cukrzycowe.Wcale nie na raka. |
sarenka
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-05-07, 22:21 Temat: Zmiana w gałce ocznej |
malgosia68 napisał/a: | Czy w ogóle jest jakaś szansa na wyleczenie? | -w to jedno nie wolno Ci nawet przez chwile watpic!!!
Zwroc uwage,ze na tym forum przypadkow czerniaka oka jest bardzo malo.Nawet gdyby u Ciebie tak bylo,to musisz wierzyc,ze wyleczenie jest jak najbardziej mozliwe. |
sarenka
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-05-07, 21:59 Temat: Zmiana w gałce ocznej |
malgosia68 napisał/a: | bo tu nikt nie chce mi odpowiedzieć na moje pytania | - mysle,ze raczej Twoj przypadek jest na tyle nietypowy,iz nie ma osob umiejacych merytorycznie Ci odpowiedziec. |
|
|