1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak tarczycy z przerzutami |
ronnie
Odpowiedzi: 57
Wyświetleń: 27826
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2018-12-07, 19:09 Temat: Rak tarczycy z przerzutami |
Cześć!
Wydaje mi się że póki co nie ma co panikować, może powtórzyć badanie? Ja też miałem taki epizod ze skokiem TSH, zrzuciłem kilka kg i miesiąc później było już ok. Podobno w tych zimniejszych okresach TSH może trochę rosnąć, gdzieś tak usłyszałem, ale nie znalazłem naukowego źródła, które potwierdziłoby te teorie. W mojej opinii podwyższonego TSH nie powinnismy się jakoś bardzo bać, gorzej jak markery idą w górę. Może ktoś mądrzejszy w tej sprawie się jeszcze wypowie? pola66, daj proszę znać jeśli czegoś się dowiesz.
Pozdrawiam! |
ronnie
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2017-09-26, 20:10 Temat: Rak tarczycy z przerzutami |
pola66, to fantastyczna wiadomość, teraz będzie już tylko lepiej. Jod jeszcze dużo zdziała więc musi być dobrze |
ronnie
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2017-05-31, 13:05 Temat: Rak tarczycy z przerzutami |
pola66, co do TSH wydaje się być w porządku. Osoby po usunięciu tarczycy, chorujące na raka tarczycy powinny utrzymywać TSH na poziomie 0,1-0,3; więc u Ciebie ta wartość jest ok. Odnośnie 1 części Twojego posta, nie pomogę, ale trzymam kciuki aby wszystko było dobrze, wierzę że tak właśnie będzie!
Pozdrawiam |
|
|