1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: szukam nadziei |
obertas
Odpowiedzi: 315
Wyświetleń: 148927
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2015-03-06, 23:18 Temat: szukam nadziei |
marcelina007 napisał/a: | chciałam tylko zapytać czy ktoś to tu robi i o co chodzi z tymi normami. Ale już wszystko wiem od kasia151822 bo ona też robi i konsultowała to już z lekarzem. 3miesięczne oczekiwania na badania to dla mnie zbyt długo. Jestem bardzo słaba psychicznie więc dla uspokojenia wole coś międzyczasie zrobić. Bo to mi na jakiś czas nastrój poprawia i chęci do życia. |
To wcale nie uspokaja!
Takie perpetummobile się czyni.
Samonapędzająca machina nie do zniesienia!
Odpłatnie badanie na obecność genu BRAF można wykonać http://oncogene.pl/badania/
|
obertas
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2015-02-10, 01:55 Temat: Czujność tej nigdy za wiele |
Nie panikuj.
Badanie USG wykonaj.
Będziesz wiedziała więcej.
Nawet nie skupiaj się tylko na tej jednej okolicy.
Porozmawial z wykonującym badanie lekarzem.
Podpowie co i jak.
Pozdrawiam
obertas
PS.
Głowa do góry.
Ten "zajzajer" robi spustoszenie przede wszystkim w psyche.
Nie wolno się poddać. |
obertas
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-12-28, 18:42 Temat: szukam nadziei |
marcelina007 napisał/a: | martwi mnie twarde zgrubienie pod linią ciencia w pachwinie po wycięciu wartownika (niedługo minie 2 tyg po operacji) nie wiem czy to po operacji czy to najgorsze.... |
Bywa, że najprostsze rozwiązania, będące pod ręką są rozpatrywane na ostatnim miejscu w rozwiązaniu zagadki.
Może to tylko zrost?
A wyobraźnia podpowiada najgorsze?
Mimo, że tak nie jest.
obertas |
obertas
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2014-12-20, 12:34 Temat: szukam nadziei |
Tak to normalne.
Do czasu wytworzenia dróg dla chłonki dotychczas przepływającej przez węzeł chłonny, którego już nie ma-taka sytuacja z obrzmiałą nogą będzie normalna.
Trzeba ciut sobie pomóc poprzez masaż odprowadzający nadmiar chłonki, do innych węzłów.
Rehabilitant jest potrzebny.
Gdy zobaczysz , poczujesz jak wygląda ów zabieg myślę,że sama sobie będziesz w stanie go wykonać.
Pozdrawiam
obertas |
|
|